Tarih verildi! Libya’ya asker tezkeresi hazırlığı başlıyor

Tarih verildi! Libya’ya asker tezkeresi hazırlığı başlıyor

Hükümet, Libya'ya asker gönderilmesine ilişkin tezkereyi yeni yılın ilk günlerinde TBMM'ye göndermeyi planlanıyor.

Türkiye ile Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) arasındaki güvenlik ve askeri işbirliği mutabakat muhtırasının TBMM'de kabulünün ardından hükümet, Libya'ya asker gönderilmesine ilişkin tezkereyi yeni yılın ilk günlerinde TBMM'ye göndermeyi planlanıyor.

Libya ile imzalanan Güvenlik ve Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden geçmişti.

Öncesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Libya'ya asker gönderilebileceğini söylemişti.

 

TEZKERE ÜZERİNDE ÇALIŞILIYOR


Bu çerçevede, Libya'ya asker göndermenin yolunu açacak tezkere üzerinde çalışılıyor. 7 Ocak'ta çalışmaya başlayacak Meclis'in ilk mesai konularından birinin Libya tezkeresi olması bekleniyor.

AK Parti'nin MYK Toplantısında da gündeme geldi, konu enine boyuna değerlendirildi.

Toplantıda, güvenlik ve askeri işbirliği anlaşmasının içinde Libya tezkeresinin de, Libya'ya asker gönderilmesiyle ilgili hususların da yer almasına ilişkin görüşler ifade edildi.

 

'MECLİS ÇALIŞMA YÜRÜTÜYOR'

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kabine toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, gazetecilerin, bir tezkere hazırlığı olup olmadığı yönündeki sorusu üzerine Meclis'in bu konuda bir çalışma yürüttüğünü söyledi.

 

Kalın'ın sözkonusu soruya verdiği yanıt şöyle:

 

"Oradaki sıcak gelişmelere bağlı olarak böyle bir tezkere ihtiyacı doğabilir. Meclis de bununla ilgili bir çalışma yürütüyor. Tabii tezkerenin içeriği ile ilgili şu anda benim bir şey söylemem doğru olmaz. Bu Meclis'in yetkisinde. O ihtiyaçlara göre yapılacak anlaşma çerçevesinde şekillenecek bir tezkere.

"Biz prensip olarak meşru uluslararası toplumun tanıdığı Libya hükümetinin ve Libya halkının yanında olmaya devam edeceğiz. Bunun gerektirdiği adımları atmaktan sarfı nazar etmeyiz. Bu askeri eğitim olabilir, başka alanlarda destek şeklinde olabilir, siyasi destek şeklinde olabilir."

 

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.