Tarihi buluşma! Erdoğan ve Bahçeli Maraş'ta

Tarihi buluşma! Erdoğan ve Bahçeli Maraş'ta

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli KKTC'ye gitti.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, KKTC'ye gitti. Erdoğan ve Bahçeli, KKTC'nin 37'nci kuruluş yıldönümü etkinliklerine katılırken, 46 yıl sonra açılan Kapalı Maraş'ı ziyaret etti.

 

TARİHİ PİKNİK

 

 

 

 

Lefkoşa Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törene katılan liderler, daha sonra resmi geçit törenini takip etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ve MHP lideri Bahçeli törenin hemen ardından Kapalı Maraş'a geçti.

Ziyaretin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan Lefkoşa Acil Durum Hastanesi açılışına katılacak. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ersin Tatar baş başa görüşme yaptıktan sonra ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli ve beraberindeki heyet, 46 yıl sonra kısmi olarak açılan Maraş’taki sahil kıyısında yemek yiyecek.

 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMALAR

 

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC'nin 37'nci kuruluş yıldönümü etkinliklerinde konuşuyor. Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

"KKTC'nin 37'nci kuruluş yıldönümünde aranızda bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu güzel adanın eşit sahibi Kıbrıs Türk kardeşlerimizin sevinci ve heyecanını yürekten paylaşıyoruz. Türk milletinin Türkiye Cumhuriyeti'nden sonra ikinci bağımsız devleti KKTC hepimiz için iftihar kaynağıdır.

Anadolu'dan Akdeniz'deki ufka bakarak nazlı nazlı dalgalanan bayrağımız varlığımız ufku gösteriyor. Kıbrıs Türkleri kendi topraklarında başı dik, onurlu ve özgür bir şekilde yaşıyor. Kıbrıs Türkü kardeşlerimiz geleceklerine daha umutla, ümitle bakıyor. Kıbrıs Türkünün özgürlük mücadelesinin lideri Dr. Fazıl Küçük ve Rauf Denktaş başta olmak üzere emeği geçen herkese Allah'tan rahmet diliyorum.

 

 

 

 

Geçmişi unutmadan, bağımsızlık uğruna çektiğimiz acıları aklımızdan çıkarmadan barış dolu bir geleceği hep beraber inşa edeceğiz. Burası cazibesini korumuş kadim bir coğrafyadır. Medeniyetimizin 1400 yıla, Osmanlı'nın 450 yıla yakın mührünü taşıyan Kıbrıs, son 1,5 asırdır çalkantılı bir süreç yaşamıştır. Rumların katliam ve saldırılarının ardından gerçekleştirdiğimiz Kıbrıs Barış Harekatı'yla bağımsızlığına kavuşan Kıbrıs üzerinde tartışmalar devam ediyor. Adil, kalıcı, sürdürülebilir bir çözüm önceliğimizdir. Türk tarafı olarak bu doğrultuda çok güçlü irade ortaya koyduk. Sadece bir tarafın çabası çözümün kilidini açmaya yetmiyor.

 

 

 

 


Kıbrıslı mevkidaşı Ersin Tatar ile ortak açıklama yaptı.

- Sene 74. Sene 2020. Yıllar yılı burası böyle kalmış. Artık biz diyoruz ki adım atalım.

- Kuzeyi adeta mahkum etmişler, Güneyi AB üyesi yapmışlar. Kuzey Kıbrıs'a yapılan adaletsizliği hazmetmek mümkün değildir. Artık kendi göbeğimizi kendimiz kesmemiz lazım.

- Taşınmaz Mal Komisyonunun devreye girmesiyle güneyde kimler varsa müracaat etmek suretiyle hepsinin bedeli ödenir.

- Bugün Kapalı Maraş bölgesine attığımız bu adım, 15 gün önce kapalı Maraş bölgesiyle ilgili atılan adım ve süratle yapılan çalışmalarla yeni bir süreç başlamıştır. Buranın gerçek sahipleri bellidir. Burası gerçek sahiplerine kavuşacağı günü beklemektedir.

 

 

siyasetcafe.com

 

 

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.