Tarihi yemin töreninde olağanüstü önlemler

Tarihi yemin töreninde olağanüstü önlemler

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yemin töreni için güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarıldı. İşte ayrıntılar;

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, geniş katılımla gerçekleştirilecek yemin töreni dolayısıyla Ankara'daki güvenlik önlemleri artırıldı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilecek törene, 22 ülkenin devlet, hükümet, meclis ve heyet başkanlarının yanı sıra çok sayıda yerli ve yabancı konuk katılacak.

Ankara Emniyet Müdürlüğünce tören dolayısıyla başkent genelinde alınan güvenlik tedbirleri artırılırken, yabancı konukların güvenliği için de üst düzey özel önlemler alındı.

10 BİN POLİS MESAİ YAPACAK

Bu doğrultuda Özel Harekat, Terör, İstihbarat, Güvenlik, Asayiş, KOM, Çevik Kuvvet, Bomba İmha, Trafik şubeleri ve ilçe emniyet müdürlüklerinden toplam 10 bin polis mesai yapacak.

Törene katılacak yabancı konukların korunması için Karşı Atak Timleri (CAT) görevlendirilirken, hassas noktalara keskin nişancılar yerleştirilecek ve polis helikopterleriyle havadan güvenlik desteği sağlanacak.

Kontrol noktalarında aramalar özel eğitimli köpeklerle gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.