Tarikat kursunda 9 yaşındaki çocuğa tacizde bulunan hoca tutuklandı

Tarikat kursunda 9 yaşındaki çocuğa tacizde bulunan hoca tutuklandı

Hasan Hoca İlim Yayma Vakfı adı altında eğitim veren kaçak bir yurtta 9 yaşındaki çocuğa cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen hoca tutuklandı.

Gaziantep’e bağlı Oğuzeli İlçesinde izinsiz olarak faaliyet gösteren Hasan Hoca İlim Yayma yatılı eğitim yurdunda eğitim gören B.E.K adlı 9 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen 24 yaşındaki kurs hocası E.K.tutuklandı.

2 gün önce Oğuzeli ilçesi Körkün Mahallesi’inde torununa cinsel tacizde bulunulduğunu iddia eden dede H.K. jandarma komutanlığına başvurdu. H.K. torunu B.E.K’nin cinsel istismara uğradığını ihbar etti. Olayla ilgili soruşturma başlatan Jandarma kurs hocası E.K.’yi gözaltına aldı. Sorgu ve işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlı E.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KURS BİNASINA MÜHÜR

 

Olayla ilgili yazılı açıklama yapan Oğuzeli Kaymakamlığı eğitim verilen yerin (İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden izni olmadığını) kaçak olduğunu belirtti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

"Konu ile ilgili yapılan incelemede şüpheli E.K. ivedilikle gözaltına alınarak gerekli adli tahkikat tamamlanmış ve çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.

Olayın geçtiği yerle ilgili yapılan araştırmada; eğitim verilen yerin kaçak olarak faaliyet sürdürdüğü, yaz döneminde kullanıldığı, çocukların barınma ve iaşe işlemlerinin yürütülmesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden talepte bulunulmadığı ve diğer resmi kurumlardan alınmış herhangi bir izinlerinin olmadığı belirlenmiştir.

Mülki amirin onayıyla, ilgili kurumlar, öğrencileri ailelerine sorunsuz bir şekilde teslim edilmesini sağlamış ve bahse konu bina mühürlenerek faaliyetine son verilmiştir.

Olayla ilgili adli ve idari soruşturma devam etmekte olup, üzücü olayın konusu hassasiyetle takip edilmektedir."

 

 

 

 

kurs-min.jpg

 

 

kurs2-min.jpg

 

 

 

kurs3-min.jpg

 

 

siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.