Tarikat liderini mezarlık yerine gizlice bahçeye gömdüler! 

Tarikat liderini mezarlık yerine gizlice bahçeye gömdüler! 

Nakşibendi tarikatına yakın Gülzar-ı Hacegan Derneği’nin ölen şeyhi Yakup Haşimi’nin cenazesinin mezarlık yerine konut alanına defnedildiği ortaya çıktı.

Erzurum merkezli olan ve sonradan yurdun farklı yerlerine yayılan Gülzar-ı Hacegan İlim, İrfan Derneği adı altında kendilerine yer yapan tarikat üyeleri 6 Kasım’da vefat eden liderleri Yakup Haşimi’nin cenazesini devlet mezarlığına değil tarikatın bulunduğu yerin karşısına konut alanına defnettikleri ortaya çıktı.

Kartepe Belediyesi, Yakup Haşimi’nin definedilmesi için Fatih Sultan Mehmet Mezarlığı’nda yer gösterdi. Fakat tarikat üyeleri, Yakup Haşimi’yi gösterilen mezarlık yerine, tarikat binasının karşısında konut alanına gizlice gömdüler.

Yasal olarak mümkün olmayan bu işlemi yapan tarikat üyeleri, daha sonra yasak olmasına rağmen bahçeye defnettikleri Yakup Haşimi’nin mezarının çevresini duvarlarla çevirdiler.

 

tttttttttt.jpg

 

Vefat eden bir kişinin Bakanlar Kurulu kararı olmadan mezarlık yerine bir bahçenin ortasına defnettiler. Tarikat üyelerinin buraya türbe yapacakları ve tarikat üyelerinin ziyaretine açacakları iddia edildi.

 

KARTEPE BELEDİYESİ SESİNİ ÇIKARMIYOR?

 

İlçede ilk kez rastlanan olaya Kartepe Belediyesi’nin baştan itibaren göz yumduğu ifade ediliyor. Vefat eden bir kişi mutlaka devlet mezarlığına defnedilmesi gerekiyor. Aksi taktirde Bakanlar Kurulu’nun karar alması gerekiyor. Kartepe Belediyesi yapılan şikayetlerden sonra ısrarla işi ağırdan aldığı ve mezarın mevcut yerinden alınıp resmi olarak gözüken Acısu’daki Fatih Sultan Mehmet Mezarlığı’na defnetmediği görülüyor. 

 

TARTIŞMALI TARİKAT

 

Haşimi’nin FETÖ’nün hain darbe kalkışmasının yaşandığı 15 Temmuz akşamı kendi cemaatinin sokağa çıkmasına izin vermediği iddia edilmişti.

Haşimi’nin 2015 yılında yaptığı bir sohbette PKK terörünü eleştirirken işi Kürt düşmanlığına vardırmıştı. Haşimi, “Bu savaşsa tamam bütün Türkler yanlarında çalışan bütün Kürtleri işten çıkarmalı, özellikle sempatizansa çıkarmalı? Belediyeler oralara yaptıkları tüm yatırımları durdurmalı. Hükümet onlara verdiklerinin hepsini geri almalı. Bunları bu kadar azdıran da hükümet oldu, özgürlük adına bunları azdırdı” demişti. 

 

yu-004.jpg

 

Haşimi, bir sohbetinde kendisinin Allah tarafından seçilmiş bir zat olduğunu kanıtlamak için hikayeler uydurmuştu.

Haşimi söz konusu sohbetinde, “anıma iki kişi geldi beni alıp Allah ile Paygamber Efendimiz’in düğününe götürdü. Gitmeden önce gusül abdest aldım. Peygamberimiz gelin gibi bembeyaz giyinmişti. Bana Peygamberimiz’in dizine oturmamı söylediler” demişti.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.