Tarikat ve cemaat liderleri Gazze'deki katliama sessiz kaldılar

Tarikat ve cemaat liderleri Gazze'deki katliama sessiz kaldılar

Her konuda bir beyanda bulunan tarikat ve cemaat liderleri günlerdir Gazze'de katledilen masum siviller için sessizliğe gömülüyor.

Gündem olsun veya olmasın hemen hemen her konu ile ilgili bir fikir beyanında bulunan, fetvalar veren, sahte hadis ve ayetler uyduran, vatandaşın dini duygularını istismar ederek holdingleşen, zenginleşen tarikat ve cemaatlerin liderleri her ne hikmetse konu 'insanlığı' ilgilendirince bir anda ortadan yok oluyorlar.

Geçtiğimiz 6 Şubat'ta Türkiye Kahramanmaraş depremiyle sarsılmış binlerce vatandaşımız hayatını kaybetmişti.

7'den 70'e herkesin seferber olduğu depremde de ortalıktan kaybolan tarikat ve cemaatlerin liderleri bu kez de Gazze'deki yaşanan katliama sessiz kalıyorlar.

Menzil Tarikatı lideri El Hüseyni'nin depremi durdurduğunu iddia ettiği sözleri 6 Şubat'tan sonra yeniden akıllara gelmişti.

Hatta ​​​​​​​Menzil Tarikatı'nın köyü olan Menzil'de bir caminin depremden dolayı yıkılmasına vatandaş 'Hani depremi durdurabiliyordun, kendi camini de korusaydın ya' yorumları yapmıştı. Aynı tarz yorumlar bu kez de Filistin'de katledilen masum siviller için yapıldı.

Sosyal medyada Gazze'deki katliama sessiz kalan tarikat ve cemaat liderlerine tepki yağıyor.

İnsanlığın en ihtiyaç duyduğu böylesi günlerde yalnızca lüks evleri ve çakarlı araçları ile gündeme gelen tarikat ve cemaat liderlerinin sessizliğini koruması vatandaşı çileden çıkartıyor.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.