Tarikatlar panikte! Konu Meclis'e taşındı

Tarikatlar panikte! Konu Meclis'e taşındı

CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu üyesi Ensar Aytekin, son dönemlerde sıklıkla dile getirilen Devlet içerisindeki tarikat yapılanmalarını Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

Verdiği araştırma önergesi ile, Mecliste komisyon kurulmasını isteyen Ensar Aytekin “Bir dönem birlikte yol yürüdükleri, devletteki her kademeye yerleştirdikleri cemaatin hain darbe girişimi sonucu gerçek yüzünü gören iktidarın, FETÖ’den boşalan koltukları, birçok cemaat ve tarikata hibe ettiği iddiaları her geçen gün gündeme gelmektedir. Bu iddiaların araştırılması Meclisimiz için asli görevdir” ifadelerini kullandı.

 Ensar Aytekin konuşmasına şöyle başladı:

“15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında devletin genel işleyişinde dengeler değişmiş ve birtakım aksaklıklar ortaya çıkmıştır. FETÖ’den boşalan koltukların, birimlere göre yeni cemaat ve tarikatlara bırakıldığı iddiaları sıklıkla dillendirilmektedir. İddialara göre Sağlık bakanlığını başka tarikata, Eğitim Bakanlığını başka tarikata, Emniyeti başka tarikata bırakan iktidar, devletin dibini oymak isteyen ve FETO benzeri yapılanmalara girişen bu yapılara kulak kapatmakta, haklarındaki iddiaları görmezden gelmektedir.

Yıllarca kürsülerden, mikrofonlardan bu vuslat bitsin diyenler, Ankara’yı ve İstanbul’u parsel parsel yol arkadaşlığı yaptığı ve sonrasında terör örgütü ilan ettiği yapılara peşkeş çekenler, halen daha gerçek tehlikeyi görmemektedir. Türkiye’yi dini yapıların, cemaatlerin, vakıfların ve tarikatların eline bırakmayı Beka olarak adlandıran iktidar, devlet içerisinde bir şeytan büyütmektedir.”

İlgili haber; 

cemaat.JPG

cemaat-2.JPG
 

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum