Tarikatların ortak fetvası: Esnemek şeytan işidir

Tarikatların ortak fetvası: Esnemek şeytan işidir

Nurettin Yıldız, Mehmet Fatih Çıtlak ve Cübbeli Ahmet esnemekle ilgili çok ilginç bir fetva verdi.

Tarikatların verdiği fetvalar toplumda "Bu hangi din" sorusunun gittikçe daha çok sorulmasına sebep oluyor. Hiç bir kaynağa dayanmadan günah ilan edilen davranışlar yine kaynağı belli olmayan rivayetlere, hadislere dayandırılıyor.

İnsan vücudunun doğal bir tepkisi olan esnemeyi bile şeytan işi olarak görmek akıl almaz bir düşünce. Kur'an da şeytanla ilgili yüzlerce ayet varken, esnemenin şeytan işi olduğuna dair hiçbir ayet olmaması bu fetvaların nasıl temelsiz ve uydurma olduğunu gösteriyor.

Nurettin Yıldız, Mehmet Fatih Çıtlak ve Cübbeli Ahmet esnemekle ilgili çok ilginç bir fetva verdi.

Genellikle vücudun ağırlaştığının veya gevşediğinin bir göstergesi olan esnemeyi şeytan göstergesi olarak gösteren sözde hocaların bu videosu oldukça tepki çekti.

Sosyal medyada hızla yayılan videoda konuşan Nurettin Yıldız, Mehmet Fatih Çıtlak ve Cübbeli Ahmet esnemenin şeytandan geldiğini, hatta esnemeye neden olan uyku düzensizliğinin de şeytanın bir  provokasyonu olduğunu söylüyor.

 

Nurettin Yıldız videoda şunları söylüyor:

'Esnemenin şeytanla bağlantısı vardır. Esnemeye neden olan uyku düzensizliği şeytanın provokasyonudur. Her halükarda esnemek şeytanin müdahalesi olan bir sonuçtur bedenimizde.'

 

Mehmet Fatih Çıtlak şunları söylüyor:

Peygamber Efendimiz esneyen birini gördüğünde muhakkak ağzını kapatmasını emrederdi. Şeytanın veya gafletin göğsüne yerleşmemesi için...

 

 

Cübbeli Ahmet şunları söylüyor:

Esnemek şeytandan gelir.

 

İşte o video:

 

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum