Tartışma yaratacak fetva  'Sigara haramdır' diye ayet uydurdu

Tartışma yaratacak fetva 'Sigara haramdır' diye ayet uydurdu

Dünya Alimler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Muhyeddin Ali Karadaği, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın “Sigara Haramdır” sözlerini Kuran ayetine dayandırarak destek verdi.

Son günlerde gündemde tartışma konusu olan, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın “Sigara Haramdır” açıklamasına Iraklı alimden ayet destekli destek geldi.

Bazı programlar için Diyarbakır’a gelen Dünya Alimler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Muhyeddin Ali Karadaği sigaranın haramlığı konusunda önemli bilgiler verdi.

Karadaği, katıldığı bir konferans sonrası, son günlerde gündemde olan, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın sigarayla ilgili açıklamasına ilişkin; “Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanı sigaranın haram olduğuna dair bir görüş belirtmişlerdir. Sizin bu konudaki görüşünüz nedir?” şeklindeki bir soruya cevap verdi.

Karadaği, “Başkan güzel bir cevap vermiştir. Benimde görüşüm sigaranın haram olduğu yönündedir. dedi.

Araf Suresi 157. Ayeti delil gösteren Karadaği, “Delili ise Kur'anı Kerim'deki "O Peygamber onlara uygun olanı emreder ve fenalıktan men eder, temiz şeyleri helal, murdar şeyleri haram kılar." ayetidir.” dedi.

İmamı Şafi’den bir örnek veren Karadaği, sigaranın tıbben zararlı olduğunu işaret ederek haram olduğunu vurguladı.

Karadaği son olarak, “Sigara tayyibattan olmadığı habaisten olduğu için haramdır. Yusuf al-Kardavi hocamız gibi büyük hocalarımız da, biz de uzun zamandan beri haram olduğunu söylüyoruz.” şeklinde konuştu.

SİYASETCAFE.COM 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.