Taşeron işçilerin kadro başvurularında bugün son gün

Taşeron işçilerin kadro başvurularında bugün son gün

Kadroya geçme şartlarını karşılayan taşeron işçiler için 10 günlük yasal süreç bugün sona eriyor.

Kamuda üniversitelerde ve belediyelerde sözleşmeli, geçici, mevsimlik ve 4/C kapsamında çalışanları kapsayan taşeron düzenlemesiyle ilgili takvim işliyor. Kamudaki 450 bin ile belediyeler ve il özel idarelerdeki 400 bin taşeron işçisini ilgilendiren düzenleme, 24 Aralık'ta OHAL kapsamında 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yayımlanmış, taşeron işçilerinin kadroya geçiş başvuruları için yasal süreç de 2 Ocak'ta başlamıştı. Kadroya geçme şartlarını karşılayan taşeron işçiler için 10 günlük yasal süreç bugün sona eriyor.

Kamuda çalışan taşeron işçileri, çalıştıkları idarenin hizmet alım sözleşmesinin yapıldığı birime, sürekli işçi kadrolarında istihdam edilmek üzere yazılı başvuru yapabilecek. Sözlü ve yazılı sınavdan geçtikten sonra kadroya geçebilecek.

-SÜREÇ 90 GÜN İÇİNDE SONUÇLANACAK-

Kadro başvurusu yapan işçilerin, şartları taşıyıp taşımadıklarının tespiti, bu tespite itirazların karara bağlanması, şartları taşıyanların idarelerince belirlenen usul ve esaslara göre yapılacak yazılı veya sözlü ya da uygulamalı sınava alınması, sınav sonuçlarına itirazların karara bağlanması ve sınavda başarılı olanların kadroya geçirilmesine ilişkin süreç 90 gün içinde idarelerince sonuçlandırılacak.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.