Taşeron orkestra ihalesi açtılar

Taşeron orkestra ihalesi açtılar

BURSA Büyükşehir Belediyesi, 'taşeron orkestra' ihalesine çıktı.

88 kişilik bir orkestradan hizmet alımı yapacak belediyenin şartları arasında “Orkestra çalışanları taşeron firmadan kaynaklanan sorunlar nedeniyle işe gelmemezlik yaparsa işe gelinmeyen her gün için ceza uygulanır” cümlesi dikkat çekti.


SOMA kazasıyla gündeme gelen ‘taşeronlukta’ son nokta ‘taşeron orkestra.’ Bursa Büyükşehir Belediyesi, ‘taşeron orkestra’ ihalesine çıktı. 88 kişilik bir orkestradan hizmet alımı yapacak olan belediye şartlarını da, “Saz ve ses sanatçıları haftada 40 saat çalışır. Bando sanatçıları büyükşehir belediyesinin başta resmi törenleri olmak üzere açılışlarda ve törenlerde görevlendirilir. Orkestra çalışanları taşeron firmadan kaynaklanan sorunlar nedeniyle işe gelmemezlik yaparsa, işe gelinmeyen her gün için ceza uygulanır” olarak sıraladı. 

KONSERLER DÜZENLEYECEK

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 20 Mart’ta gerçekleştirdiği ihale tamamlanma aşamasına gelmiş durumda. Belediye, ihaleye ‘müzik içerikli kültürel ve sanatsal faaliyetlerin yürütülmesi’ hizmetini satın almak için çıktı. İhale şartnamesine göre, ihaleyi kazanan taşeron firma, planlı-plansız konserler, repertuar çalışmalarının yanı sıra “sağlık merkezleri, hastaneler, gecizi sağlık üniteleri, yetişkinler, yaşlılar, engelliler, kadınlar gençler ve çocuklara yönelik hür türlü sosyal ve kültürel hizmetlerini de yürütecek.” Taşeron orkestradan öncelikli beklenti ise, ‘estetik düzeyi yüksek, nitelikli konserler vermesi’ olacak. Ayrıca orkestra resmi tören açılış ve halk konserlerinde görev alarak başka illerde de Bursa’yı ve belediyeyi temsil edecek.

Maaşlar 1606 TL’den başlayacak

İHALENİN teknik şartnamesine göre; zurna-kaval, gitar, ney, tanbur, kanun, kontrobas sanatçılarının aralarında bulunduğu 45 kişilik orkestrakilere brüt bin 767 lira düzeyinde maaş verilecek.  Trompet, trombon, tuba, klarnet sanatçılarının aralarında bulunduğu 19 kişiye verilecek maaş brüt bin 874 lira olacak. Viyolensel, bas gitar, çello sanatçıları ise brüt bin 606 lira maaşla çalışacak. Çalışanlarına sınırlı bir yemek ve yol ödemesi de yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.