Tatil sonrası öğrencilere kredi ve burs ödenecek mi?

Tatil sonrası öğrencilere kredi ve burs ödenecek mi?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, üniversitelerin koronavirüs nedeniyle tatil edilmesinin ardından öğrencilerin merak ettiği kredi ve burs ödemesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında bakanlar ve ilgili kurumların katılımıyla dün akşam Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen koronavirüs toplantısında alınan kararla okullar 1 hafta, üniversiteler ise 3 hafta tatil edildi.

Koronavirüs tehlikesi yüzünden üniversitelerin tatil edilmesinin ardından, yurtta kalan öğrencilerin durumu ve kredi-burs ödemeleri merak konusu oldu.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, bu 3 haftalık süreçte yurttan ayrılan öğrencilerden ücret alınmayacağını ve kredi-burs ödemelerinin devam edeceğini söyledi.

 

Kasapoğlu konu hakkında şu açıklamaları yaptı:

 

'Öncelikle, üniversitelerin 16 Mart tarihinden itibaren 3 hafta süreyle tatil edilmesiyle birlikte; arzu eden öğrencilerimiz üniversitelerin kapalı olduğu süre boyunca, kendi istekleri ile yurtlardan ayrılabilecekler. Bu 3 haftalık tatil boyunca yurtta kalmayan öğrencilerden yurt ücreti alınmayacak.

Bu kararı veren öğrencilerimiz, eğer 75 günlük yıllık izin süreleri bitmiş ise, 'Özel İzinli' sayılacaklar. Bakanlığımız, bu süre zarfında yurtlarımızın dezenfekte işlemlerine ağırlık verecek. Kredi ve burs ödemeleri ise aynen devam edecek. '

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.