Tatlıses gibi, benim de olsun'

Tatlıses gibi, benim de olsun'

İranlı iş adamı Rıza Sarraf, trafikte geçiş üstünlüğüne sahip olmak için, sanatçı İbrahim Tatlıses'i örnek gösterdi.

ANKARA- İranlı iş adamı Rıza Sarraf'ın trafikte geçiş üstünlüğüne sahip olmak için sanatçı İbrahim Tatlıses'i örnek gösterdi. Sarraf, dönemin Asayişten sorumlu Emniyet Müdür yardımcısı Mustafa Köse ile yaptığı telefon görüşmesinde, ''İbrahim mesela, Tatlıses'te nasıl var, çakar gidiyorlar'' dedi ve güvenlik plakasının yanı sıra aracının üzerine çakar ışıklı cihaz da koymak istedi.


İçişleri eski Bakanı Muammer Güler aracılığıyla ve rüşvetle araçlarına özel plaka aldığı öne sürülen Sarraf, Trafikten sorumlu İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Şengün'ü de makamında ziyaret etti. 4 eski bakanla ilgili hazırlanan fezlekede Sarraf'ın bu konudaki işlerini de bakanın oğlu Barış Güler'in takip ettiği vurgulanarak şöyle denildi:

''Sarraf, Ankara’ya giderek Zafer Çağlayan'ın oğlunun düğünü münasebetiyle Muammer Güler ile bir araya geldiği ve emniyet şeridini kullanma ile koruma polisi, görevlendirilmesi konusunu konuştuğu anlaşılmıştır. Rıza Sarraf’ın bu işlemler için Barış Güler’in ofise geleceği ve çanta içerisinde 800 bin Dolar verileceği (söz verilen 1.500.000,00 Dolar’ın ilk partisi) anlaşılmıştır. 13. 04. 2013 günü Barış Güler, Nuruosmaniye’deki ofise gelerek Abdullah Happani’den 800 bin Dolar parayı almıştır''

''GEL BABA GEL''
 
Sarraf daha sonra Barış Güler'e kendisine ait 34 RZ 566 Vito, 34 HE 0363 BMW, 34 DJ 6510 Range Rover, 34 YIL 60 Roysros, ve 34 EZ 4534 Range Rover marka araç plakalarını Barış Güler'e bildirdi. Barış Güler de 20.04.2013 günü Sarraf’a ''Plakalar verildi, bu konudan kimseye bahsetmeyin. Problem olursa haberim olsun'' diye mesaj attı. Rıza Sarraf’ın verdiği plakalar, Bakan Güler’in danışmanı Barış Kıranta tarafından, Emniyet Müdür yardımcısı Murat Şengün'e bildirildi.

Sarraf 20.04.2013 günü de Murat Şengün'ü arayarak ''Pazartesi yerinizdesiniz değil mi” diye sordu, Şengün de ''Yerimdeyim, 11 de gel baba…uygun mu senin için” dedi. Sarraf, 22.04.2013 günü Saat: 13.45'de Gayrettepe'deki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gitti. Sarraf'ın emniyete ve Murat Şengün'ün odasına girişi görüntülenerek fezlekeye konuldu.

Barış Güler'in 15.04.2013 günü Rıza Sarraf’a gönderdiği mesajda ise, Sarraf'a resmi koruma polisi tahsis edilmesi için ''Reza bey görüştüm, kurul kararı olmadan da verebilirim, başvuruyu nasıl ve nereye yapacağınız konusunda bilgi vereceğim'' dedi. Daha sonra Sarraf'tan ''Hayati tehlikede olduğu'' gerekçesiyle dilekçe alınıp ''Uğur'' isimli bir yakın koruma polisi tahsis edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.