Tayland menşeli lateks iplik ithalatına soruşturma

Tayland menşeli lateks iplik ithalatına soruşturma

Ekonomi Bakanlığının İthalatta Haksız Rekabeti̇n Önlenmesine İlişkin Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğe göre, Tayland menşeli kauçuktan iplik ve ipler (lateks iplik) için nihai gözden geçirme soruşturması açıldı.

Ekonomi Bakanlığının Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren İthalatta Haksız Rekabeti̇n Önlenmesine İlişkin Tebliğinde daha önce Tayland menşeli vulkanize edilmiş kauçuktan iplik ve ipler ithalinde Natural Rubber Thread Co. Ltd için CIF bedelinin yüzde 4,37'si, diğer firmalar için de CIF bedelinin yüzde 8,75’i kadar dampinge karşı önlem yürürlüğe konulduğu anımsatıldı.

Tebliğe göre Bakanlık, Elpa Elastiki İplikler Sanayi ve İhracat AŞ ve Şahin Lateks Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından gerçekleştirilen başvuruya istinaden Tayland menşeli söz konusu ithal ürüne yönelik yürürlükteki dampinge karşı kesin önleme ilişkin nihai gözden geçirme soruşturması açılmasını kararlaştırdı.

Öte yandan İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğ'de Değişiklik Yapılması Hakkında Tebli̇ğ de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, birim gümrük kıymeti ham susam için ton başına bin 200 dolar, soyulmuş susam için ton başına bin 600 doların altındaki ithalatta ileriye yönelik ülke ayrımı yapılmaksızın gözetim uygulanacak.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.