Taylandlı siyasetçiler Pera Müzesi’ni gezdi

Taylandlı siyasetçiler Pera Müzesi’ni gezdi

Pera Müzesi, Tayland Başbakan Yardımcısı ve Ticaret Bakanı Jurin Laksanawisit, Tayland Büyükelçisi Phantipha Lamsudha Ekarohit’in yanı sıra bir grup Taylandlı ve Türk iş insanını ağırladı. Ressam olan Laksanawisit, gezinin ardından resim de yaptı.

Pera Müzesi, siyaset ortamından isimlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz gün müzeyi ziyaret eden Tayland Başbakan Yardımcısı ve Ticaret Bakanı Jurin Laksanawisit, Tayland Büyükelçisi Phantipha Lamsudha Ekarohit’in yanı sıra bir grup Taylandlı ve Türk iş insanına özel bir tur düzenlendi.

 

Turda, kurum, koleksiyonlar ve sergiler hakkında detaylı bilgi paylaşılırken, ziyaretçiler Suna ve İnan Kıraç Vakfı Oryantalist Resim Koleksiyonu’nda bulunan eserleri de inceledi. Tayland Başbakan Yardımcısı ve Ticaret Bakanı Jurin Laksanawisit, Oryantalist Resim Koleksiyonu’nun 17. yüzyıldan 19. yüzyıla elçi portrelerine yer veren ‘Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar’ ile Osman Hamdi Bey’in sanatı ve yaşamına odaklanan Osman Hamdi Bey bölümlerini ilgi ile gezdi.

 

 

Sergi turunun ardından, kendisi de bir ressam olan Başbakan Yardımcısı, müzenin önüne yerleştirilen bir tuvalin üzerine, ressam Doğan Paksoy eşliğinde bir manzara resmi çizdi.

 

 

Günün sonunda, Suna ve İnan Kıraç Vakfı Kültür Sanat İşletmesi Genel Müdürü Özalp Birol, Jurin Laksanawisit’a ‘Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar’ koleksiyon sergisi için hazırlanan kataloğu hediye etti.    

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.