Tayyar, Başbakan Yıldırım’ı neden karşılamadı? Flaş açıklama

Tayyar, Başbakan Yıldırım’ı neden karşılamadı? Flaş açıklama

Başbakan Binali Yıldırım’a Gaziantep programında büyük şok… AK Parti milletvekili Tayyar, Başbakan Yıldırım’ı karşılamadı. İşte haberin ayrıntıları ve yaşananlar;

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Başbakan Yıldırım’ı protesto mu etti? Geçtiğimiz günlerde Başbakan Yıldırım ve Hayati Yazıcı, Milletvekili Şamil Tayyar’ın ‘FETÖ borsası’ açıklamasına sert ifadeler ile tepki göstermişti.

Başbakan Binali Yıldırım'ın Gaziantep programında gözler AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'a çevrildi ancak Tayyar'ın hem karşılamada hem de kongrede olmaması dikkat çekti.

AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, FETÖ davalarıyla ilgili dikkat çekici bir iddiada bulunmuştu. Şamil Tayyar'a göre FETÖ'den tutuklu iş adamları milyon dolarlar vererek “itirafçı” adı altında tahliye ediliyor.

Tayyar ayrıca Gaziantep’te FETÖ borsası olduğunu öne sürerek “Milyon dolarlar dönüyor. Ben bunu söylüyorum. Evet. İtirafçı adı altında iş adamlarını serbest bırakıyorlar. Türkiye'nin birçok yerinde var bu” demişti. Şamil Tayyar’ın açıklamalarının ardından AKP’de tartışma başlamıştı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın Gaziantep programında gözler AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'a çevrildi ancak Tayyar'ın hem karşılamada hem de kongrede olmaması dikkat çekti.

Gaziantep Havaalanı'ndaki karşılamaya gelmeyen AKP’li Şamil Tayyar, Karataş Şahinbey Spor Salonu'nda yapılan AKP Gençlik Kolları 5. Olağan Kongresi'ne de katılmadı. Kulislerde yapılan yorumlarda, Şamil Tayyar'ın “FETÖ Borsası” konuşmasından sonra partiden gelen tepkiler üzerine böyle bir tavır aldığı iddia edildi.

Şamil Tayyar, Binali Yıldırım’ın ziyaretinde yer almamasına yönelik AK Parti’den gelen tepkilere yanıt verdi.

Milletvekili Tayyar, Twitter’dan yaptığı açıklamada;

“Dün Gaziantep'teydim, başbakanımızın programıyla ilgili hazırlıklara katıldım. Gece yarısı eşimin rahatsızlığı nedeniyle acilen Ankara'ya döndüm. Görüyorum ki bu insani durum bile fitnecileri durdurmuyor! Bizim davamıza ve liderimize sadakatımız sonsuzdur. Hadi başka kapıya” ifadelerini kullandı.

tayyar-001.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.