TBMM 2021 bütçesini kabul etti

TBMM 2021 bütçesini kabul etti

TBMM bütçe görüşmeleri sona erdi. 2021 Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi kabul edildi.

2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi ve 2019 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

2021 yılı bütçesi, TBMM Genel Kurulu'nda 316 oyla kabul edildi.

2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi ile 2019 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

SON SÖZÜ ÖZGÜR ÖZEL ALDI

TBMM Genel Kurulu'nda, bütçe üzerinde son sözü, şahsı adına CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel aldı.

Özel, 75 günlük bir anayasal süreç, 20 günlük komisyon, 12 günlük Genel Kurul çalışmasının ardından, 83 milyonu, göçmenlerle birlikte 87 milyonu doğrudan ilgilendirecek bir karar vereceklerini söyledi.

Milletvekillerinin, kendilerini Meclis'e yollayan millet, halk adına bir hakkı kullanacağına işaret eden Özel, "800 yıllık bir kazanım; bütçe hakkını... Parlamentoyu parlamento yapan, varoluşsal bir hak. Kullanmaya, tüketmeye geldiğimiz değil, burada olmamızın nedeni olan kurucu bir hakkı kullanacağız. Devletin, alan sağ eli ile veren sol elinin dengesini, bunun nasıl, ne kadar kullanılacağına karar vereceğiz." diye konuştu.

Daha sonra yapılan oylamada, 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi ile 2019 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi kabul edildi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, birleşimi 22 Aralık Salı günü saat 15.00'te toplanmak üzere kapattı. 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.