TBMM'de 'bela okuma' arbedesi

TBMM'de 'bela okuma' arbedesi

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes'in Meclis kürsüsünden AK Partili vekillere, 'Allah sizi kahretsin” demesi, Genel Kurulu karıştırdı.

ANKARA - Meclis Genel Kurulu’nda CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes’in, “Allah sizi kahretsin” sözü tartışma yarattı. AK Parti ve CHP’li vekiller arasında çıkan tartışma Genel Kurul Salonu’nda tansiyonu yükseltti. 


Meclis Genel Kurulu’nda MHP’nin “30 Mart’ta yapılan seçimlerde yaşanan aksaklıklar ve usulsüzlükler” gerekçesiyle verdiği grup önerisi üzerinde tartışma çıktı. 
 
CHP’li Özkes, “Sizde Allah korkusu yok mu? Allah sizi çarpacak, Allah size öyle bir sille indirecek ki ne yapacağınızı şaşıracaksınız” diye konuştu. 

Üsküdar seçimlerine değinen Özkes, “Üsküdar seçimlerinde tam bir kanunsuzluk. Benim seçilme hakkımı elimden aldınız. Beni seçti ama onların oylarını çaldınız. O hırsızlığın bedelini ahirette ödeyeceksiniz, hakkım haram olsun, Allah yedirtmesin size” dedi. 

Özkes’in “Allah sizi kahretsin” sözü ise tansiyonu yükselti. Kürsüde konuşan Özkes ile AK Parti milletvekilleri arasında sözlü atışma yaşandı. 

KÜRSÜDE ARBEDE SON ANDA ÖNLENDİ
 
Özkes’in süresinin bitmesinin ardından yerine oturmaması üzerine tansiyon yükseldi. Oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Sadık Yakut oturuma ara verdi. 
 
Bu arada CHP’li vekiller kürsüde bulunan Özkes’in yanına geldi. AK Partili bazı vekillerin de kürsüye gelmesi ile tartışma çıktı. Kürsüye gelen AK Parti ve CHP’li vekiller arasında sözlü atışma yaşandı. 
 
Bu arada AK Parti sıralarından da “Allah senin belanı versin” sesleri yükseldi. 
 
Özkes daha sonra yerine oturdu.

Meclis Genel Kurulu’nda çıkan tartışmanın ardından tekrar kürsüye gelen CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, “Bu zihniyete Allah kahretsin diyorum, kahretsin dediğim bu zihniyettir. Hırsızlık haramdır, hırsızlığı savunanı Allah kahretsin diyorum” dedi. 
 
Meclis Genel Kurulu’nda MHP’nin grup önerisi üzerinde çıkan tartışmanın ardından tekrar kürsüye gelen Özkes, şöyle dedi: 
 
“Adam çıkıyor, iddia bu, 'her Cuma günü bir ayet savuruyorum' diyor, 'bu Bakara iyi makara' diyor. Bunu söyleyen kişi kesinlikle tövbe etmelidir. Siz bunu savunmaya çalışıyorsunuz. Ben de bu zihniyete Allah kahretsin diyorum, kahretsin dediğim bu zihniyettir. Hırsızlık haramdır, hırsızlığı savunanı Allah kahretsin diyorum. Benim bunu söylememde ne Allah aşkına beis var, ben şahsım için bir şey istemiyorum. Allah’ın dinini savunuyorum, savunurken bana hücum ediyorsunuz.”
 
(ANKA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.