TBMM'den acil toplantı kararı

TBMM'den acil toplantı kararı

Türkiye Büyük Millet Meclisi kapalı olmasına rağmen acil olarak düzenlenen toplantı ile bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı meslek örgütlerinin seçimi ve faaliyetlerindeki değişim ile ilgili ilk toplantı TBMM’de bugün yapılacak. Meclis kapalı olmasına rağmen acil olarak düzenlenen bu toplantıda AK Parti Grup yönetimi, partinin hukukçu avukatları ile kanun taslağının içinde yer alan baro seçimleri ile ilgili değişikliği tartışacak.

ERDOĞAN'DAN "KANUNU HEMEN HAZIRLAYIN" TALİMATI

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün telekonferans yöntemi ile düzenlenen MYK toplantısında, “Bu kanunu hemen hazırlayın” talimatı verdi. Buna göre; meslek kuruluşlarındaki değişim kademeli olarak yapılacak. Değişim önce barolar başlayacak. Ardından ikinci aşamada mühendisler ve mimarlar ile ilgili düzenleme yapılacak. Toplantıda, Tabipler Odası'nın seçim sisteminin ne zaman değişeceği ile ilgili de karar verilecek.

MECLİS BAYRAMDAN SONRA AÇILACAK MI?

MYK toplantısında bazı kurmaylar Tabipler Odası ile ilgili düzenlemenin pandemi dolayısıyla sonraya kalması gerektiğini savundu. Bazı kurmaylar ise barolar ile birlikte ilk etapta gelmesi gerektiği görüşünü belirtti. Bütün ayrıntılar tartışıldıktan sonra düzenlemenin son hali Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak. Barolar ve Tabip Odaları ile ilgili değişimin Meclis’in bayram sonrası açılması ile gündeme gelmesi planlanıyor.

ÜYE OLMA KURALINA DÜZENLEME

Erdoğan, barolarla ilgili olarak “Herkesin üye olma zorunluluğu onları güçlendiriyor. Bununla ilgili düzenleme yapılması önemli” diyerek üye olma zorunluluğunun kaldırılması gerektiğini ifade etti.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.