TCDD yeni faciaya davet çıkarıyor Yolcuların hayatı tehlikede

 TCDD yeni faciaya davet çıkarıyor Yolcuların hayatı tehlikede

Ankara'da geçtiğimiz hafta yaşanan tren kazasının ardından TCDD önlem almak yerine yüzlerce yolcunun hayatını riske atan bir talimata imza attı.

13 Aralık'ta Ankara-Konya hattında meydana gelen tren faciasında 9 kişi hayatını kaybetmişti.

Kazanın ardından TCDD Genel Müdürlüğü, YHT Trafik ve İstasyon Yönetimi Servis Müdürlüğü’ne Ankara YHT Gar ile Esenkent YHT Gar arasındaki hat üzerinde işletilen kılavuz trenin, bir süre görev yapmaması talimatı verdi.

TCDD Genel Müdürlüğü’nün bu kararından sonra hatta bir sorun olup olmadığına ilişkin denetleme işi, sabah ilk seferi yapan ve 300 dolayında yolcu taşıyan trene kaldı.

Kılavuz trenin olmayacağı ilk 25 kilometrelik bölümde düşük hızla hareket edecek olacak YHT, geri kalan 12 kilometrelik yolda 160 kilometre hıza çıkacak. 

YHT’nin ilk 25 kilometrede 50 kilometre hızla hareket etme kararının, yolda çökme ya da titreme tespit edildiğinde ya da saldırı amaçlı yola konulan bir madde bulunduğunu gördüğünde durabilmesini sağlayabilmek amacıyla alındı. İlk trenin yolculuğunu kazasız tamamlaması durumunda diğer trenler normal hızlarında sefere başlayacak.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.