TCDD’den 10 milyonluk ihale kıyağı!

TCDD’den 10 milyonluk ihale kıyağı!

Siyasetcafe yazarı Celal Eren Çelik, TCDD'nin açmış olduğu 10 Milyon 891 Bin 472 TL'lik ihale ile ilgili çarpıcı bilgiler verdi.

Siyasetcafe yazarı Celal Eren Çelik, TCDD'nin açmış olduğu 10 Milyon 891 Bin 472 TL'lik ihale ile ilgili çarpıcı bilgiler verdi.

Çelik, TCDD'nin açmış olduğu 10 Milyon'luk ihaleyi alan şirketin sahibinin HAS PARTİ kurucusu ve AKP eski ilçe yöneticisi İbrahim Bengi olduğunu yazdı.

 

İşte Çelik'in o haberi;

 

AKP iktidarı döneminde yandaş iş adamlarına verilen ihaleler ile kurulan “İhale saltanatına” her gün bir başka kurumdaki yeni bir örnek ekleniyor…

Son olarak TCDD’nin Haydarpaşa Liman İşletme Müdürlüğü’nün açmış olduğu “54 Kişilik Özel Güvenlik Hizmet Alımı İhalesi” 10 milyon 891 bin 472 TL bedelle 11 NİSAN ÖZEL GÜVENLİK HİZMETLERİ LİMİTED ŞİRKETİ’ne verildi.

54 güvenlik görevlisi için açılan yaklaşık 11 milyonluk ihaleyi alan şirketin sahibi İbrahim Bengi’nin ise HAS PARTİ’nin kurucusu olmanın yanı sıra AKP eski ilçe yöneticisi ve hem belediye hem milletvekili aday adayı olduğu ortaya çıktı.

2020/90862 ihale kayıt numarası ile verilen ihaleyi kazanan ve 18.02.2020 tarihinde ihalesi onaylanan 11 NİSAN ÖZEL GÜVENLİK HİZMETLERİ LİMİTED ŞİRKETİ 11 milyonluk ihale alırken İTO kayıtlarına göre şirketin sermayesi ise 200 bin TL.

 

HAS PARTİ KÖKENLİ AKP YÖNETİCİSİ,BELEDİYE BAŞKAN VE MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI

 

Aslen Şanlıurfalı olup İzmir’de yaşayan İbrahim Bengi 12 Haziran 2011 seçimlerinde kurucusu olduğu HAS PARTİ’nin İzmir 1. Bölge 1.sıra adayı oldu.Daha sonra Numan Kurtulmuş liderliğindeki HAS PARTİ’nin AKP’ye kapatılması ile birlikte İbrahim Bengi de AKP’ye katıldı.

Bengi 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde AKP’den İzmir Karabağlar Belediye Başkan aday adayı oldu başkan adayı gösterilmeyen İbrahim Bengi,2016 yılında AKP Karabağlar İlçe Yönetim Kurulu üyesi seçildi.

TCDD’den 54 güvenlik görevlisi için yaklaşık 11 milyon TL’lik ihaleyi alan İbrahim Bengi 2018 yılında gerçekleşen genel seçimlerde ise AKP İzmir 1.Bölgeden Milletvekili aday adayı oldu.

 

'CENGİZ İNŞAAT'A DA KIYAK' İDDİASI

 

TCDD'nin geçtiğimiz yıllarda da demiryolu hattı yapım ihalesini en düşük tekliften 109 milyon TL daha yüksek bir teklif veren Cengiz İnşaat'a verdiği iddia edilmişti.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com 

 

Kaynak:haberalternatif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.