Tecavüz çetesi

Tecavüz çetesi

Zanlılardan 33 yaşındaki Hassan Abdulla 20 yıla ve bir mağdurun "patron" diye tanımladığı 18 yaşındaki Zdeno Mirga da 16,5 yıl hapse mahkum edildi.

İngiltere'nin Peterborough kentinde beş genç kıza tecavüz ve cinsel tacizde bulundukları iddiasıyla yargılanan bir grup çeşitli hapis cezalarına çarptırıldı.Zanlılardan 33 yaşındaki Hassan Abdulla 20 yıla ve bir mağdurun "patron" diye tanımladığı 18 yaşındaki Zdeno Mirga da 16,5 yıl hapse mahkum edildi.

 

Her iki zanlı çeşitli tecavüz olaylarından ve çocuk fuhuşuna karışmaktan sorumlu bulundu.
 

17 yaşındaki Jan Kandraç 5,5 ve 18 yaşındaki Renato Balog 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

 

Yasal nedenlerle kimliği açıklanamayan 14 yaşındaki bir erkek, bir çocukla cinsel ilişki kurmaktan mahkum oldu ve 6 ay süreyle gençlik rehabilitasyon programına katılması kararlaştırıldı.

 

Tecavüz ve cinsel taciz olaylarının sanıklarının, Çek, Slovak asıllı Roma ve Kürt asıllı oldukları kaydedildi.

 

Çetenin liderleri Mirga ve Balog, cezalarını çekmeye genç suçluların alıkonduğu bir hapishanede başlayacak.

 

Mirga, 8 tecavüz olayıyla ve bir de çocuk fuhuşuna teşvikten suçlu bulundu. Mirga'nın kurbanlarından birinin hamile kaldığı da kaydedildi.

 

Uyuşturucu kaçakçısı Abdulla, dört tecavüz olayı ve üç ayrı kez çocukla cinsel ilişkiden suçlu bulundu.

 

Abdulla'nın uyuşturucu satmasına yardımcı olan Balog, beş tecavüz ve üç cinsel saldırı suçundan mahkum oldu.

 

Bir tecavüz olayından ve iki olayda da çocuğa uygunsuz saldırıda bulunma suçundan hüküm giyen Kandraç, cezasını gençlik hapishanesinde çekecek.

 

Çetenin giriştiği cinsel suçlar, o dönemde 12 ve 13 yaşlarında olan bir genç kızın, sosyal hizmet görevlilerinin bakımı altına alınması ve kendisiyle ilgilenen görevliye, başına gelenleri anlatmasıyla açığa çıktı.

 

Savcılık, bu olayların, karşılarına çıkan en kötü çocuk tacizi olaylarından biri olduğunu belirtti.

 

Çetenin, genç kızları, Peterborough'da kızarmış tavuk satan bir dükkana gelip gittikleri sırada takibe başladığı belirtildi.

 

Polis, çocuk yaşlardaki genç kızların parklarda ve çocuklara ait oyun alanlarında cinsel saldırıya uğradıklarını; çetenin lideri Mirga'nın votka ve uyuşturucu parası kazanmak için kızları başka erkeklere pazarladığını açıkladı.

 

Mahkeme yargıcı John Bevan, öğrenme zorlukları çeken ve zeka düzeyi çok düşük olan bir kurbanın yaşadıklarına özellikle dikkat çekerek, kızın defalarca tecavüze uğradığını, erkeklerin kızı bir seks eşyası gibi kullandıklarını anlattı.

 

Yargıç, Abdulla adlı zanlıyı da 2002'de Irak'tan kaçmasından bu yana uyuşturucu bulundurma dahil çeşitli suçlardan hüküm giymiş olan "tehlikeli bir pedofil" olarak niteledi. Bu mahkumun, cezasını çektikten sonra Balog ve Kandraç'la birlikte sınır dışı edileceği tahmin ediliyor.

 

Cambridgeshire emniyetiyle birlikte soruşturmayı yürüten Peterborough yerel yönetim konseyinin başkanı Gillian Beasley, "Bu kızların iyileşmeleri çok uzun bir zaman alacak" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.