TEK Parti lideri Ahmet Özal, aday olursa Mansur Yavaş'ı destekleyeceğini açıkladı

TEK Parti lideri Ahmet Özal, aday olursa Mansur Yavaş'ı destekleyeceğini açıkladı

Turgut Özal'ın oğlu TEK Parti lideri Ahmet Özal, 'Eğer aday olursa Mansur Yavaş'ı destekleriz' açıklamasında bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanı adayı olması gerektiği üzerinden açıklamalar devam ediyor.

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın "Cumhurbaşkanı adayımız Mansur Yavaş'tır" açıklamasının ardından, TEK Parti lideri Ahmet Özal da Yavaş'ın aday olması halinde destekleyeceğini açıkladı.

BBN Türk TV'de Tarkan Kaleli'nin konuğu olan eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu ve yeni kurulan TEK Parti'nin Genel Başkanı Ahmet Özal, "Mansur Bey siyasete çok bulaşmayan, kendi işini yapan düzgün bir insan. Ben kendisinin bu karışık siyasi ortamda kendisine yakıştırılan adaylığa konuşmaması cevap vermemesi Ankara Belediyesi ile ilgili çalışıyorum demesi doğru bir mekanizmadır. Eğer aday olursa Mansur Yavaş'ı destekleriz" ifadelerini kullandı.

 

"CUMHUR İTTİFAKI'NDAN TEKLİF GELİRSE İŞ BİRLİĞİ YAPARIZ"


"TEK Parti hangi ittifakta yer alacak?" sorusu üzerine Özal, "Biz hiçbir partiye mesafeli değiliz. Cumhur İttifakı'ndan teklif gelirse iş birliği yapabiliriz. Cumhur İttifakı, Millet İttifakı ayırt etmiyoruz. Bizim koltuk makam sevdamız yok" diye konuştu.

 

YAVAŞ: RAHATSIZ OLDUM

 

Halk TV yazarı İsmail Saymaz’ın sorularını yanıtlayan Yavaş, "Benimle görüşülmemiş. Bana sorulmamış. Benim fikrim alınmamış. Ben ‘Adayım’ dememişim. ‘Aday değilim’ diyorum üstelik. Buna rağmen Özdağ'ın kendi amacı doğrultusunda yaptığı bir hareket bu. Açıkçası rahatsız oldum" dedi.

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.