Tekel Bayileri Platform Başkanı duyurdu: Yüksek alkollü içkilere zam geldi

Tekel Bayileri Platform Başkanı duyurdu: Yüksek alkollü içkilere zam geldi

Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, sosyal medya hesabı Twitter'dan Mey Diego ithal ürünlerine zam geldiğini açıkladı.

Asgari ücret zammının ardından ürünlere gelen zamların ardı arkası kesilmiyor. Son zam viski, votka, cin ve liköre geldi.

Türkiye Tekel Bayiler Platformu Kurucusu Özgür Aybaş "Yine ZAM ‼️Mey Diego ithal ürünlerde zam geçişi olmuştur ( Viski ,Votka ,Cin,Likör)" ifadelerini kullandı. 

 

OCAK'TAN BERİ BEŞİNCİ ZAM

 

Söz konusu fiyat artışları, sene başından bu yana beşinci zam olma özelliğini taşıyor.

Ocak ve mart ayındaki zamlardan sonra mayıs ayı ortasında bazı rakı, viski, votka ve şarap ürünlerine yüzde 12 ila yüzde 23 aralığında zam gelmişti. Temmuz ayı başında ise bir içki grubuna ait şarap bazlı içecekler ve bazı kokteyllerin fiyatları yüzde 40 oranında artmıştı.

 

BİRAYA DA ZAM BEKLENİYOR

 

Aybaş, geçen seneye kadar yılda bir kez ya da 6 ayda bir zamlanan alkol ürünlerinin bu sene itibarıyla neredeyse her ay zamlandığına dikkat çekti. Aybaş, “Gelen zamların hızına biz de yetişemez olduk” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Aybaş, bu ay itibarıyla biraya da zam beklendiğini, ancak hem yapılacak zamların hem da zam oranlarının henüz netleşmediğini kaydetti.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.