Tekfen Filar-mini’den çok özel gösteri

Tekfen Filar-mini’den çok özel gösteri

Tekfen Filar-Mini konserleri; bu yıl Lütfi Kırdar’da gerçekleşti. Düzenlenen konserler; şef Aziz Shokhakimov’un yönetimi, Ceyda Düvenci ve Yiğit Sertdemir’in anlatımıyla çocuklar tarafından büyük ilgiyle karşılandı.

Tekfen Filarmoni, çocuklara klasik müzik sevgisini aşılamak, geleceğin bilinçli dinleyicisini yetiştirmek gayesiyle bir kez daha küçükler için bir araya geldi. Bu temsillere özel adını, ‘Tekfen Filar-mini’ olarak değiştiren orkestra, şef Aziz Shokhakimov yönetiminde Lütfi Kırdar’da çocuklar ve aileleriyle buluştu. Biletleri satışa çıktığı hafta tükenen konserlerin bu yılki teması ise ‘Oyun’ oldu.

 

tekfen-2.JPG

 

tekfen-1.JPG

 

Yazar ve tiyatro yönetmeni Yiğit Sertdemir’in yönetmenliği, Ceyda Düvenci ile Yiğit Sertdemir’in anlatımı ile hazırlanan temsil, çocukları sihirli bir klasik müzik yolculuğuna çıkardı. Küçük müzikseverler, aralarında Chopin, Paganini, Rahmaninov, Brahms gibi nice büyük bestecinin birbirinden güzel eserlerini anlatım, dans ve kukla oyunları eşliğinde dinledi. Konser, Muammer Sun tarafından düzenlemesi yapılan ve koro eşliğinde söylenen İzmir Marşı ile sona erdi, orkestra ve oyuncular dakikalarca ayakta alkışlandı.    

 

tekfen-3.JPG

 

tekfen-4.JPG

 

ÇOCUKLAR PAYLAŞIMIN ÖNEMİNİ KAVRADI

 

Bu sene konserlerin geliri, on beş yıldır faaliyetlerini Edirnekapı’da sürdüren Barış İçin Müzik Vakfı’na bağışlanacak. Ayrıca konser günü, çocuklar, kullanmadıkları ve iyi durumda olan oyuncak ve kitapları getirip fuayede bulunan kutulara bıraktılar. Bırakılan bu kitap ve oyuncaklar, Tekfen Vakfı tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.