Tekirdağ’da doğal gaz bulundu

Tekirdağ’da doğal gaz bulundu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, İstanbul Batı Çeltik ve Tekirdağ Kapaklı sahalarında doğal gaz keşfedildiğini söyledi.

Enerji Bakanı Dönmez Trakya'da doğal gaz bulunduğunu açıkladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, TRT Haber’de gündemi değerlendirdi.

Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:

2400 İŞÇİYE KADRO GELİYOR

Soma bölgesi bizim yoğun olarak linyit yataklarımızın olduğu bir yer. Bölge halkının en büyük ekonomik aktivitelerinden birisi. Bir ay içerisinde 2 bin 400 işçinin kadro işlemleri tamamlanacak. Türkiye Taşkömürü Kurumu mart ayında kurayla bin 500 işçi alımı yapacak.

DOĞAL GAZ MÜJDESİNİ AÇIKLADI

Bakan Fatih Dönmez, Türkiye Petrolleri’nin arama sondaj sayısının 2019 programında tahminen 130’lara çıkacağını belirterek, “Belki bir 40-50 civarında da özel sektörün olur. Trakya’da küçük bir keşfimiz oldu doğalgaz ile ilgili olarak. Çok büyük miktarlı değil. Pazartesi günü yerinde ekipleri, sahayı incelemeye gideceğiz. Oradan da teknik ayrıntıları vatandaşımızla paylaşacağız. Gönül ister ki daha büyük keşifler yapabilmek. Ama biz ne kadar da olsa onu ekonomiye kazandırmak zorundayız.” dedi.

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.