Tekmeci müşavirin yeni marifetleri

Tekmeci müşavirin yeni marifetleri

Başbakan Erdoğan'ın müşaviri Yusuf Yerkel'in Soma'da bir protestocuyu tekmelediği anlara dair yeni fotoğraflar ortaya çıktı.

MANİSA - Soma'da maden faciası sonrası yaşanan protestolara hükümet cephesinden gelen tekmeli karşılığa tepki yağıyor.


Başbakanlık müşavirinin bir protestocuyu tekmelediği anlara dair yeni fotoğraflar ortaya çıktı.

BBC Türkçe'ye konuşan Yerke görüntülerdeki kişinin kendisi olup olmadığı iddiasına dair “Siz misiniz?” sorusuna “Evet” derken "Gereken açıklamayı yapacağım. Oradan ayrıntıları takip edebilirsiniz” yanıtını vermişti.

BU NE HIRS BU NE KİN!

Yerkel'nin protestocu vatandaşı tekmelediği anları yansıtan yeni fotoğraflar Twitter'da dolaşıma girdi. Öfkeyle tekme savurduğu anlarda yüzünde oluşan öfke hayli tepki çekti.

İşte Yerkel'nin yerdeki vatandaşı tekmelediği o anlar:

 


 

HOCASINDAN OKKALI TEPKİ

Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel’in yaptığı çirkin harekete üniversitedeki hocasından da tepki geldi. Cemaat’in yayın organlarından Today’s Zaman'da yazarlık yapan İpek Üniversitesi öğretim üyesi Gökhan Bacık, twitter’da şöyle dedi:

-“Eski bir öğrencim büyümüş "devlet adamı" olmuş. Bugün bir vatandaşı tekmelerken resmini gördüm. Çok üzüldüm. Demek bir yerde hata yaptık.”

MÜŞAVİR'İN SOMA'DA NE İŞİ VAR?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'e, "Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel'in Soma'ya gitmesinin gerekçesi nedir?" diye sordu.

Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, "Görevlendirme yazısı ile mi gitmiştir?

BUNUN İZAHI VAR MI?

Yakınını kaybeden ve yaşadığı derin üzüntü sonucu tepki gösteren bir kişinin Başbakanlık MüşaviriYusuf Yerkel tarafından tekmelenmesinin bir izahı var mıdır?

Soma'da yaşanan ve sadece Türkiye'yi değil tüm dünyayı acıya boğan bu ölümlerde, yaşadığı üzüntü sonucu tepki gösteren bir kişiyi tekmeleyen Başbakanlık Müşaviri hakkında gerekli işlemler yapılacak mıdır? Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel'in görev tanımı nedir?" sorularını yöneltti.

İNGİLİZ GAZETEDE MANŞET OLDU
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Özel Kalem Müdür Yardımcısı Yusuf Yerkel’in, Soma’da Erdoğan’ı protesto eden bir vatandaşı tekmelemesi İngiliz gazetesi Daily Mail’de manşet oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.