Teknoloji filmleri festivali yapılacak

Teknoloji filmleri festivali yapılacak

Siber güvenlik şirketi Kaspersky’nin çevrim içi dijital kültür dergisi Tomorrow Unlocked, ilk teknoloji filmleri festivalini duyurdu. Jüri tarafından seçilecek 10 finalist, 5 Nisan 2020 tarihinde Barselona’da düzenlenecek film festivalinde gösterilecek.

‘Tomorrow Unlocked Film Festivali’ teknolojinin günümüzde hayatımıza nasıl etki ettiğini ve gelecekte ne gibi etkileri olacağını anlatan hikayeler içeren ilk uluslararası film festivali olacak. Festival yeniliklerin peşinde koşan sanatçıları, teknoloji tutkunlarını, düşünürleri, bilim adamlarını, hacker’ları ve girişimcileri bir araya getirmeyi hedefliyor.

 

 

Etkinlik, film yapımcılarını teknolojinin dünyayı nasıl şekillendirdiğini anlatmaya davet ediyor. Ortaya çıkan eserlerin karmaşık teknik bilgileri kolay anlaşılabilen etkileyici hikayelere dönüştürmesine önem verilecek. Organizatörler işlenecek konuların gizlilik, gelecek ve topluluklar gibi konuları içermesini fakat bunlarla da sınırlı kalınmaması gerektiğini vurguluyor.

 

 

Büyük ödülü kazanan filmin yapımcısı 10.000 dolarlık ödüle sahip olacak. İlk dörde giren diğer filmler 3.000 dolar, geri kalan altı finalist de 1.000 dolarlık ödül alacak.

 

 

Finalistler 6-8 Nisan 2020 tarihleri arasında Barselona’da düzenlenecek dünyaca ünlü siber güvenlik konferansı Güvenlik Analistleri Zirvesi’nde de gösterilecek. Bu uluslararası etkinliğe önde gelen zararlı yazılım araştırmacıları, global emniyet teşkilatları ve finansal hizmetler, teknoloji, sağlık, üniversite ve kamu sektörlerinden üst düzey yöneticiler katılacak.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.