TELEKOM İŞÇİLERİ DİRENİŞTE

TELEKOM İŞÇİLERİ DİRENİŞTE

Türk Telekomile Türkiye Haber-iş Sendikası tarafından “12'nci Dönem İşletme Toplu İş Sözleşmesi” müzakereleri sonuçsuz kaldı.


Konuyla ilgili olarak Türkiye Haber İş Sendikası üyelerine, “Yasal 60 günlük süre içinde anlaşma sağlanamadığından Resmi Arabulucu tayini için 12.07.2017 tarihinde görevli makam olan Ankara Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'ne ibraz edilmiştir.”  şeklinde bir açıklama yaptı.


TELEKOM İŞÇİLERİ DİRENİŞTE GEÇTİ


Toplu iş görüşmelerinin sonuçsuz kalması nedeniyle Telekom işçileri KAMUOYUNA başlıklı bir bildiri yayınlayarak sosyal medyada direnişe geçtiler.


Söz konusu bildiride; iletişiminin bel kemiği Türk Telekom A.Ş.’nin  “Türkiye Personel Memnuniyeti Anketi”nde ilk yirmiye girememesininnedeninin iş yüküne rağmen eski ve yeni tüm personellerin ücretlerinin asgari ücret seviyesine çekilmesinden kaynaklandığını, 2005 Özelleştirmesinden sonra personel sayısında azaltılmaya gidildiğini,  kalan personellerin ise sosyal haklarının teker teker ellerinden geri alındığını belirterek haklarını aramaya başladılar.


TELEKOM ÇALIŞANLARI BORÇLU


Bildiriye göre, 2015 yılı toplu iş sözleşmesine göre Telekom İşçilerinin işe giriş maaşı brüt 1500 TL. Bu rakam asgari ücretin de altında kalınca ek protokolle asgari ücret seviyesine çekildi.


Buna karşın, çalışanların maaşları 3500 TL. ve üzeri gösterilip kamuoyunda genel bir kanı oluşturularak toplum yanlış yönlendirildi.


Oysaki söz konusu Bildiride, Türk Telekom çalışanlarının aldıkları maaş ile ay sonunu getiremedikleri, banka ve yardım sandığından borç almak zorunda kaldıklarına dikkat çekilmekte.


TELEKOM İŞÇİSİ AÇLIK SINIRINDA


Bildiride, Toplu İş Sözleşmesinin çıkmaza girmesi sonucunda Telekom çalışanları #telekomişçisiaçlıksınırında tagıylaTürk Telekom A.Ş’nin ücret politikasındaki adaletsizliğe tepki gösterdiler.


Yaşamaya değer bir hayat için emeklerinin karşılığını almak isteyen Telekom İşçileri, sorunlarını dile getiren bildiri ile kendilerine yapılan bu haksızlığa dur demek için kamuoyundan destek istediler.



 Söz konusu Bildiri aşağıda aynen verilmektedir.


KAMUOYUNA


Türkiye’nin sekiz kere en değerli markası olan iletişiminin bel kemiği Türk Telekom A.Ş. bütün değerlendirmeler de açık ara önde olmasına rağmen Türkiye personel memnuniyeti anketinde ilk yirmiye girememiştir. Bunun başlıca sebebi artan iş yüküne rağmen eski ve yeni tüm personellerin ücretlerinin asgari ücret seviyesine çekilmesi yatmaktadır. 2005 Özelleştirmesinden sonra personel sayısı azaltmasına gidilmiş. Kalan personellerin sosyal hakları teker teker ellerinden alınmıştır.


Bunun başlıca göstergeleri;


Türk Telekom A.Ş.’de çalışan personellerin ekonomik sorunlar yaşamasıyla başlamış ve ay sonun getirebilmek için banka ve yardım sandığı kredilerine başvurmuştur. 2015 yılı toplu iş sözleşmesine göre işe giriş maaşı 1500tl brüttür. Bu rakam asgari ücretin altında kalınca ek protokolle asgari ücret seviyesine çekilmiştir. Toplumumuzda var olan genel kanı personel maaşlarının 3500tl ve üzeri sanılması tamamen toplumu yanlış yönlendirilmek istendiğindendir.


Şu an, Haber-İş Sendikası ile Türk Telekomünikasyon A.Ş. arasında devam eden 12. Dönem İşletme Toplu İş Sözleşmesi müzakerelerinde yasal 60 günlük süre içinde anlaşma sağlanamadığından 6356 sayılı Yasanın 49.maddesi uyarınca taraflarca uyuşmazlık tutanağı tutulmuş, yasal zorunluluk gereği uyuşmazlık tutanağı, Resmi Arabulucu tayini için 12.07.2017 tarihinde görevli makam olan Ankara Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne ibraz edilmiştir.


Bu süreçte tüm çalışanlar sosyal medyada harekete geçerek #telekomişçisiaçlıksınırında başlığı altında ücret politikasında ki adaletsizliğe karşı direnmektedir. Yaşamaya değer bir hayat için emeğimizin karşılığını almak istiyoruz diyen çalışanlar, Yüce milletimizin değerli desteğine ihtiyaç duymaktadır.


Arz olunur.

 https://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.telekomculardernegi.org.tr%2Fhaber-7535-turk-telekom-iscileri-direniste-.html&h=ATPU9y3bKGSf0g0Mxo0jsxHaTTNC4vNDqOrt0MbCQgQdQS98g1m42vrqnQx3zMJbSQ2bLSQ0yW_Rr5bLLtD2IWMo_jhPCVQcJ9uEb8WEbOQApw8RLXG4oMzHN9PCMPoTp-Gi0Odm5p1I

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.