Telekom'da flaş gelişme: 55 çalışanı attılar, yüzlercesi yolda

Telekom'da flaş gelişme: 55 çalışanı attılar, yüzlercesi yolda

Türk Telekom’da yeni yıl ile birlikte çok sayıda kişi işten çıkarıldı. İşten çıkarılma gerekçeleri de açıklandı.

Türk Telekom AŞ’nin altyapı hizmetlerinde iş yapan taşeron şirket Arda Mühendislik-Cemta İnşaat İş Ortaklığı’nda görevli 55 kişi işten atıldı. 300’e yakın kişinin daha işte çıkarılacağı ifade edildi. 55 kişinin işten çıkarılmasına ilişkin gerekçe olarak ise ihale yenilenmesi, küçülmeye gidilme ve taşeron işçisini azaltılıp kadrolu personel alma gösterildi.

Bilindiği üzere daha önce de 8 kişi işten çıkarılmış ve tazminat ödemesi yapılmamıştı.

DİSK’e bağlı İletişim-İş Sendikası İzmir Sözcüsü Mazhar Uzbek konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Uzbek, 55 işçinin sendikal örgütlenme çalışmalarını yürüten öncü işçiler olduğunu ifade etti.

‘Türk Telekom gibi ülkenin can damarlarından biri olan kurumu bitirmeye çalışmaktadırlar’ diyen Uzbek, “Kadrolu çalışan ile taşeron işçisi arasında, aynı işi yapmalarına rağmen sosyal haklar, iş güvencesi ve ücretlerde uçurum yaratan, eşit işe eşit ücret ilkesini ezip geçen, işçileri kendi içlerinde bölme politikası yürüten Türk Telekom yönetimi, asgari ücret olan 1603 TL’ye çalıştırdığı, tek hak olarak verdiği 250 TL’lik (yemek parası) Sodexo’yu 2.5 aydır ödemediği yetmezmiş gibi bir de işçilerini taşeron şirketi Arda-Cemta üzerinden yenilenen ihale küçülme bahanesiyle işten atmış, ekmeğinden etmiştir” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Mazhar Uzbek, Türk Telekom’un altyapı hizmetlerinde iş yapan taşeron şirketin Ege bölgesinde 302 kişiyi daha işten çıkaracağını beyan ettiğini vurguladı.

Uzbek, “Bu demektir ki 300 küsur çalışan işinden ekmeğinden olmakla kalmayacak; toplamda 1100 çalışanı olan Arda-Cemta çıkardığı çalışanların iş yükünü de kalan 700 küsur işçiye yükleyecek aklınca bir taşla iki kuş vuracaktır” dedi.

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA

Konu ile ilgili şirket temsilcisi Oktay Bey, Aydınlık’a açıklamalarda bulundu. Türk Telekom ile yeni sözleşme yaptıklarını belirten Oktay, genel müdürlüğün verdiği talimat gereği 35 kişiyi işten çıkardıklarını, daha önce çıkarılan işçilerin ihbar ve kıdem tazminatını ödeyeceklerini fakat henüz ödemediklerini, Türk Telekom’un Ege çapında 300 işçiyi daha çıkarmasını istediğini, yeni sözleşme gereği zaman içinde bunların da işten çıkarılacağını, Türk Telekom’un şu anda kendi kadrolarını işe yerleştirdiğini, ortada yasa dışı bir şeyin olmadığını ifade etti.

siyasetcafe.com

Kaynak:Aydınlık

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.