TEMA Vakfı'ndan 'Validebağ Korusu' uyarısı

TEMA Vakfı'ndan 'Validebağ Korusu' uyarısı

Tema Vakfı, Üsküdar'da bulunan Validebağ Korusu ile ilgili yaptığı paylaşımda "Validebağ'da Sağduyu Bekliyoruz!" uyarısını yaptı

Üsküdar Belediyesi tarafından dün sabah moloz dökülen ve iş makinalarının girdiği Validebağ Korusu ile ilgili gerginlik devam ederken, TEMA vakfı tarafından konu ile ilgili bir uyarı geldi.

Vakıf sosyal medya hesaplarından paylaştığı bildiride, " Validebağ'da sağduyu bekliyoruz" ifadelerini kullanarak şu açıklamayı yaptı:

 

Validebağ'da Sağduyu Bekliyoruz!

130 kuş türüne, 31 kelebek türüne ve 200 otsu bitki türüne ev sahipliği yapan Validebağ Korusu doğal zenginliğinin yanı sıra 160 yıllık bir tarih barındırıyor.

Kentin yaban hayatına ev sahipliği yapan korular başta peyzaj düzenlemeleri olmak üzere her türlü insan müdahalesinden korunmalıdır. 1999 yılında Koruma Kurulu Kararı ile I. Derece Doğal Sit Alanı ilan edilen Validebağ Korusu’na yapılan her müdahale yine koruma kurulunun onayı ile gerçekleşmeli ve hukuksal süreçlere uygun olmalıdır.

Validebağ Korusu için planlanan tüm projelerden vazgeçilerek korunun doğal haliyle korunmasına olanak tanıyacak adımların bir an önce hayata geçirilmesini talep ediyoruz.

 

 

validebag-001.JPG

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.