Temel Paşa’nın neden görevden alındığı ortaya çıktı

Temel Paşa’nın neden görevden alındığı ortaya çıktı

İkinci Ordu Komutanı İsmail Metin Temel’in neden görevden alındığı ortaya çıktı. İşte detaylar;

24 Haziran seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilen Muharrem İnce’nin hedef aldığı ve ‘Apoletlerini Sökeceğim’ dediği Temel Paşa’nın görevden neden alındığı belli oldu.

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Temel Paşa’yı görevden aldı. Bu görevden almanın neden yaşandığı ise merak konusu olmuştu.

İkinci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Temel'in gelen emre uymadığı gerekçesiyle görevden alındığı ileri sürüldü. Görevden alınan Temel Paşa, sürpriz bir şekilde Genelkurmay Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı’na atandı.

Erdoğan Temel Paşa’yı görevden aldı

Temel Paşa’nın emre uymadığı ve toplantıya katılmadığı için görevden alındığı kaydedildi.

NTV'nin haberine göre; İsmail Metin Temel nezdinde bir süredir devam eden bazı sıkıntıların yıl sonu toplantısında ortaya çıktığı, gelen emre ve davete rağmen Paşa’nın toplantıya katılmadığı vurgulandı.

Temel Paşa, başarılı birliklerin ve komutanları ödüllendirildiği törende, bazı birliklerin ödüllendirilmemesine tepki göstererek törene katılmadı. Yaşanan bu gelişmelerin Temel'in görevden alınmasına yol açtığı iddia edildi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.