Temelli gizli ittifakı itiraf etti: Ortak liste çalışması yapıldı

Temelli gizli ittifakı itiraf etti: Ortak liste çalışması yapıldı

RS FM'de yayınlanan Yavuz Oğhan’ın programına konuk olan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, CHP ve İYİ Parti'yle ittifak yaptıklarına ilişkin, "Bazı yerellerde ortak liste çalışması yapılmıştır" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, bir TV programında "Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu seçilirlerse Kürt oylarıyla seçilecek" dedi.

RS FM'de yayınlanan Yavuz Oğhan'IN programına konuk olan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, 31 Mart yerel seçimlerde CHP-İYİ Parti ile HDP’nin ‘yerellerde ortaklaşma var’ diyerek gizli ittifakı itiraf etti.  

DEMOKRASİ GÜÇLERİ KAZANSIN DEDİK

CHP-İYİ Parti ve HDP ittifakını demokrasi güçleri olarak tanımlayan Temelli, yerel seçim bölgelerinde gizli ittifak hakkında şöyle konuştu "Fıkra gibi bir şey bu. Biz bir strateji ortaya koyduk. Türkiye'de belli büyükşehirlerde aday çıkartmayacağız çünkü AKP-MHP bloğunu geriletmek istiyoruz. Demokrasi güçleri kazansın dedik. Bu bloğun karşısında kim güçlü bir adaysa seçmenlerimiz de ona oy verir dedik" ifadelerini kullandı.

Katıldığı TV yayınında da stratejilerini anlattığını belirten Temelli, İstanbul'da 24 Haziran'da yüzde 12 oy aldıklarını hatırlatarak,

İNİSİYATİF VAR İTTİFAK YOK

HDP'nin oylarının seçilecek belediye başkanını belirleyeceğini belirten Temelli, "Bizim CHP ile İYİ Parti ile Saadet ile bir ittifakımız söz konusu değil" ifadelerini kullandı. Temelli, bazı yerlerde yerel güçlerin kendilerinin inisiyatif alarak liste oluşturulduğunu ancak bunun bir ittifak olmadığını söyledi.

YERELLERDE İNİSİYATİF VAR MERKEZİ DÜZEYDE İTTİFAK YOK

Merkezi düzeyde bir ittifak olmadığını belirten HDP’li Temelli, "Yerel seçimlerin doğasına uygun olarak böyle ortaklaşmalar başlar. Yerellere bu inisiyatifi tanıdık ama merkezi düzeyde bir ittifak yok" dedi.

BAZI YERELLERDE ORTAK LİSTE ÇALIŞMASI YAPILMIŞTIR

Bütün yerellere hakim olmadığını belirten Temelli, “Bazı yerellerde ortak liste çalışması yapılmıştır. Ama bu yereldeki demokrasi güçlerinin yapmış olduğu bir ortaklaşmadır. İki zıt partinin bile yerellerde nasıl ortaklaşma yaptığını Türkiye'yi dolaşan herkes çok iyi bilir” diyerek gizli ittifakı itiraf etmiş oldu.

İşte HDP’li Sezai Temelli’nin ‘Ortak liste çalışması’ açıklamasının videosu;

İSTANBUL VE ANKARA'YI HDP YÖNETECEK!

Temelli daha önce de CHP ile içinde bulundukları gizli ittifaka değinerek "Mansur Yavaş da bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir. HDP'lileri yok sayarak, Kürtleri yok sayarak, Ankaralıları yok sayarak siyaset yapamaz. O da işte bizim gücümüzdür. Ekrem İmamoğlu seçilmişse bilecek ki o kentte yaşayan 3 milyon Kürt'ün oyuyla seçilmiştir. Kürtlere rağmen siyaset yapamayacağını bilecektir. Yapmaya çabalarsa zaten siyaseten bir karşılığı olmayacaktır." diyerek gizli ittifakta destek verdikleri belediyelerde söz sahibi olacaklarını seçim öncesi açıklamıştı.

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.