Tepki çeken uygulama! Ziraat Bankası tabeladan T.C. ibaresini kaldırdı

Tepki çeken uygulama! Ziraat Bankası tabeladan T.C. ibaresini kaldırdı

Türkiye’nin en eski bankalarından Ziraat Bankası, T.C. ibaresi bulunan tabelalarını sessiz sedasız kaldırıp yerine sadece Ziraat Bankası yazan tabelaları koyuyor.

Sakarya Pamukova Şubesi'nin tabelası yenilenirken T.C. ibaresi kaldırıldı.

Sakaryalılar yeni tabeladan T.C. ibaresinin atılmasına sert tepki gösterirken, DEVA Partisi İlçe Başkanı İrfan Metin sosyal medya hesabından çarpıcı bir eleştiri getirdi.

Ziraat Bankası'ndan sökülerek atılan ‘T.C.' ibareli tabelayı sosyal medya hesabından paylaşan Metin, “Bu kadar da olmaz dediğimiz oldu. 31 Ağustos Perşembe günü Pamukova Ziraat Bankası'ndan T.C. ibaresi, çıkarıldı. Yerine T.C.'si olmayan tabela takıldı. Türkiye, Türklerindir. Aksini iddia eden, soysuz vatan hainidir. Ne mutlu Türküm diyene” diyerek tepkisini dile getirdi.

2013 yılından bu yana şube tabelalarından T.C. ibaresini kademeli olarak kaldırılıp yerine sadece Ziraat Bankası yazan tabelalar konuluyor. 2014'te dönemin CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran'ın soru önergesini yanıtlayan dönemin Başbakan Yardımcısı Ali Babacan T.C. ibaresinin Ziraat Bankası'ndan tamamen kaldırılmadığını yazışmalarda kullanıldığını ancak, “ticari işletme isminin müşteri belleğinde uzun süre kalması ve unutulmaması için uzun olan ticari unvanlarını amblem ve logolarında kısaltarak kullanıldığını” savunmuştu.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.