Tepki çeken VİP Cuma namazını Erdoğan mı istedi? İşte olayın perde arkası

Tepki çeken VİP Cuma namazını Erdoğan mı istedi? İşte olayın perde arkası

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içindeki Millet Camii'nde özel cuma namazı kılınması çok tartışılmıştı. İşte Beştepe'deki özel namazın perde arkası...

Koronvirüsü salgını çerçevesinde alınan önlemler kapsamında bir süre önce cuma namazlarının ertelendiği açıklandı.

Ancak bu karardan kısa süre sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içindeki Millet Camii'nde özel cuma namazı kılınması tartışmaları da beraberinde getirdi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın bizzat kıldırdığı cuma namazına Diyanet görevlileri ve Beştepe'deki yetkililer katıldı.

 

İşte Beştepe'deki özel namazın perde arkası...

Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas bugün köşesinde bu tartışma yaratan namaz konusunda önemli bilgiler paylaştı.

Bütün toplum salgının yayılmaması için cuma namazlarında feragat ederken sadece özel davetlilerin katılacakları bir cuma namazını organize etmenin mantıklı olup olmadığını sorgulayan Barlas, söz konusu olay nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eleştirildiğini ancak olayın iç yüzünün farklı olduğunu belirtti.

"Sonuçta sosyal medyada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef almayı hüner sayanlara gün doğmuş oldu. Sanki sadece özel davetlilere açık bu cuma namazını Erdoğan düzenlemişti... Oysa bu olayı Erdoğan ancak gerçekleştikten sonra duyacaktı." diye yazan Barlas, söz konusu cuma namazının Erdoğan'ın bilgisi dışında organize edildiğini vurguladı.

...

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum