Termik santralde yangın 11. saatte söndürüldü!

Termik santralde yangın 11. saatte söndürüldü!

Muğla'nın Milas ilçesinde çıkan ve dün akşam Kemerköy Termik Santrali'nin bahçesine ulaşan yangın bu sabah saat 08.00 sıralarında söndürüldü.

Muğla Milas'ta dün akşam Kemerköy Termik Santrali'ne sıçrayan yangın bu sabah saatlerinde söndü. Santraldeki yangın 11 saat sürerken, santral çevresindeki yer yer devam eden alevlere müdahale ise hem karadan hem de havadan devam ediyor.

Kemerköy Termik Santralindeki personel dün alevlerin santrale sıçraması ile tahliye edilmiş, yanıcı ve patlayıcı maddeler dışarı çıkarılmıştı.  Hemen ardından Ören beldesine girişler yasaklandı.

İtfaiye ekiplerinin termik santralde inceleme yaptığını açıklayan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, "Ana ünitelerde ciddi hasar yok" dedi. Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde de orman yangınının yayılması üzerinde bir mahalle daha tahliye edildi.

 

 

BAKANLAR BÖLGEDE

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez  ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli dün akşam santralde incelemelerde bulunurken alevler bölgeye yaklaştı. Bu gelişmenin ardından Bakan Soylu, Bakan Dönmez ve Bakan Pakdemirli çalışmalarına devam etmek için Jandarma Karakoluna geçti. 

 

ALTUN: SANTRAL KONTROLLÜ ŞEKİLDE DEVRE DIŞI BIRAKILDI

 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Muğla'nın Milas ilçesi Yeniköy Mahallesi'ndeki Kemerköy Termik Santrali'ne ulaşan yangına ilişkin, "Hadisenin bu noktaya gelebileceği öngörüldüğü için Kemerköy Santrali kontrollü devre dışı bırakılmış, personel tahliyesi ivedilikle gerçekleştirilmiştir." açıklamasında bulundu.

Altun, "Tahliyenin ardından itfaiye ekiplerince durum tespiti için santralde incelemeler yapılmış ve santraldeki ana ünitelerde ciddi bir hasar meydana gelmediği anlaşılmıştır. Halen acil müdahale ekiplerince santral sahasında inceleme ve soğutma işlemleri ile gerekli tüm emniyet tedbirleri alınmaya devam etmektedir. Yangın mahallinde herhangi bir can kaybı yaşanmaması için gerekli tüm adımlar atılmıştır" dedi. 

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.