Terör gazisi özel harekatçıya sürgün

Terör gazisi özel harekatçıya sürgün

Emniyetteki tasfiyeler terör gazisi olan özel harekat müdürüne uzandı. PKK bombası ile vücudunun bir kısmını kullanamayan İrfan Olçar, 'paralel' suçlamasıyla Polis Akademisi'ne sürüldü.

Yolsuzluk operasyonları sonrası ‘paralel yapılanma’ yaftasıyla emniyette başlatılan ve 13 bini aşan polise yönelik tasfiyeler, terör gazisine kadar ulaştı. Şırnak’ta hain bir el bombasıyla vücut fonksiyonlarının bir kısmını kaybeden ve 2012’de masa başı göreve atanan Özel Harekat Müdürü İrfan Olçar, Polis Akademisi’ne gönderildi.


İKİ YILDA SAYISIZ BAŞARI

Güneydoğu’da 2 yılda birçok başarılı operasyona imza atan Özel Harekat Müdürü İrfan Olçar’ın tasfiyesi cadı avında gelinen noktayı gözler önüne serdi. 2010-2012 yılarında Şırnak’ta görev yapan Olçar, PKK terör örgütüne karşı birçok başarılı operasyon gerçekleştirdi. 3 Mayıs 2012’de Cudi Dağı’ndan Şırnak merkezine silahlı 2 teröristin eylem amaçlı sızdığı telsizlere yansıdı. Olçar ve ekibi belirtilen noktada teröristlerle çatışmaya girdi. İki terörist, ölü olarak ele geçirildi.

HAİN SALDIRI

Teröristler etkisiz hale getirildi ancak PKK’lılardan birinin ölmeden önce attığı el bombası özel harekatçıların tam ortasına düştü. Olçar ile birlikte görev yapan polis memuru Yunus Bozdayı atılan bombadan dolayı ağır şekilde yaralandı. Olçar’ın, kafatasına saplanan şarapnel parçası, 3 santim içeri girdi. Olçar, önce Şırnak Askeri Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumunun ciddiyeti sebebiyle Olçar daha sonra Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne sevk edildi.

Olçar, iki yıl boyunca Cudi ve Cehennem Deresi’nde üst düzey PKK’lılara kök söktürüp, örgütün infaz listesinde en tepede  yer aldı.

MASA BAŞI GÖREV

Aylarca tedavi gören Olçar ve Bozdayı uzun süren tedaviye rağmen vücut fonksiyonlarından bir kısmını kaybetti. Vatan sevdası uğruna gözünü kırpmadan girdiği çatışmada gazi olan Olçar tedavisinin ardından 2012 yaz kararnamesiyle Ankara’daki Özel Harekât Daire Başkanlığı’na atanarak masa başı görevine başladı.

Şırnak sorumlusu yakalandı

Olçar’ın yönettiği ve bizzat yer aldığı unutulmayan operasyonlardan bazıları şunlar:

21 Aralık 2011: İdil ilçesi Cehennem Deresi mevkiinde PKK’nın Şırnak sorumlusu Agit Batman kod adlı Yusuf Akdari ses getirecek eylem öncesi ölü olarak ele geçirildi.

21 Mart 2012: Cudi Dağı’ndaki operasyonda silahlı ve üst düzey 5 örgüt mensubu ölü, 2 örgüt mensubu sağ olarak yakalandı.

24 Nisan 2012: İdil ilçesi Dirsekli Köyü’nde, Cehennem Deresi kırsalından eylem amaçlı gelen silahlı 2 örgüt mensubu sağ olarak yakalandı.

Maraş ve Urfa’da 167 polise tasfiye

Şanlıurfa’da 2 ay önce göreve başlayan Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül’ün talebi ve Valilik onayıyla dün Asayiş, Terör, Kaçakçılık ve Organize Suçlar başta olmak üzere çeşitli şubelerde görev yapan 5’i rütbeli 130 polisin görev yeri değiştirildi. Şanlıurfa’da son iki ayda  472 personel görevden alındı. Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü’nde de 37 polis memuru sürüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.