Terör örgütü PKK'nın kaçırdığı 3 gazeteci serbest kaldı

Terör örgütü PKK'nın kaçırdığı 3 gazeteci serbest kaldı

PKK terör örgütü tarafından kaçırılan Anadolu Ajansı'nın 3 çalışanı serbest bırakıldı. İşte haberin ayrıntıları;

PKK'lı teröristlerin iki gün önce Mardin'in Nusaybin ilçesinde kaçırdığı 3 Anadolu Ajansı (AA) muhabiri serbest bırakıldı. Fotoğraf makineleri ve kameraları teslim edilmeyen gazeteciler, bilgilerine başvurulmak üzere Nusaybin İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AA muhabirleriyle telefonda görüşerek geçmiş olsun dileklerini iletti, muhabirlerin sağlık durumuyla ilgili bilgi aldı.

AA'nın savaş muhabirliği eğitimi almış deneyimli personeli arasında bulunan muhabir Rauf Maltaş, fotomuhabiri Onur Çoban ve kameraman Kenan Yeşilyurt, bir hafta önce Mardin'in Nusaybin ilçesinde görevlendirilmişti. Bu süre zarfında haber takibi yapan ve ilçedeki gelişmeleri izleyen gazeteciler, önceki gün çekim yaptıkları Yenişehir Mahallesi'nde PKK'lı teröristler tarafından kaçırılmıştı.

İKİ GÜNDÜR HABER ALINAMIYORDU

"İlçede PKK'dan izin almadan çekim yaptıkları" gerekçesiyle fotoğraf makineleri ve kameralarına da el konulan gazeteciler, bilinmeyen bir yerde tutuluyordu. Kaçırılan gazetecilerle ilgili sevindiren haber bugün 12.30 sıralarında geldi. Teröristler, gazetecileri HDP Mardin Milletvekili Ali Atalan, HDP İlçe Başkanı Ferhat Kut ve beraberindeki heyetin bulunduğu bölgede serbest bıraktı. Fotoğraf makineleri ve kameraları teslim edilmeyen gazeteciler, bilgilerine başvurulmak üzere Nusaybin İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

'ALÇAKÇA BİR EYLEM'

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Anadolu Ajansı'nın 3 muhabirinin kaçırılmasıyla ilgili, "Mardin'de PKK'nın 3 Anadolu Ajansı muhabirini kaçırması alçakça bir eylem. Gazetecileri hedef alarak terörün gerçek yüzünü örtbas etmeye çalışıyorlar" demişti.

TGC KINADI

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Anadolu Ajansı'nın (AA) 3 muhabirinin Mardin'in Nusaybin ilçesi'nde haber takibi yaptıkları sırada PKK'lılar tarafından kaçırılmasını ve 48 saat alıkonmalarını kınadı. TGC Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde haber takibi için görevlendirilen Anadolu Ajansı muhabiri Rauf Maltaş, Foto Muhabiri Onur Çoban ve Kameraman Kenan Yeşilyurt Yenişehir Mahallesi'nde kaçırılmıştır. İlçede PKK'dan izin almadan çekim yaptıkları gerekçesiyle fotoğraf makineleri ve kameralarına da el konulan gazeteciler 48 saat sonra serbest bırakılmışlardır. Halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için görev yapan gazetecilerin özellikle çatışma bölgelerinde PKK tarafından hedef seçilmesini can güvenliklerinin tehlikeye atılmasını ve çalışma özgürlüklerinin engellenmesini kınıyoruz. Gazeteciler kamuoyunun şeffaf bir biçimde oluşmasını sağlayarak halkın haber alma hakkına aracılık eder. Gazeteci barıştan yana taraftır. Meslektaşlarımız Rauf Maltaş, Onur Çoban ve Kenan Yeşilyurt ile Anadolu Ajansı yönetimiyle çalışanlarına 'geçmiş olsun' diyoruz. Olayın sorumlularının en kısa sürede bulunmasını bekliyoruz."

İŞTE O GAZETECİLER

Onur Çoban: 1980 yılında Muş'ta doğdu.

2004 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun oldu. 2006-2011 yılları arasında Zaman gazetesinde foto muhabiri olarak görev yaptı, 2012 yılında foto muhabiri olarak Anadolu Ajansı'nda göreve başladı. Darfur, Afganistan, Somali, Libya, Tunus, Yemen, Ukrayna ve Haiyan tayfununun yaşandığı Filipinler başta olmak üzere pek çok yerde foto muhabiri olarak gazetecilik faaliyeti yürüttü. Libya'da çektiği fotoğraflarla 2012 yılında Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) tarafından düzenlenen yarışmada fotoröportaj dalında birincilik ödülünün sahibi olan Çoban, evli.

Kenan Yeşilyurt: 1983 yılında Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde doğdu.

2007 yılından bu yana Anadolu Ajansı'nda kameraman olarak görev yapan Yeşilyurt, Suriye, Gazze, Mısır, Somali, Libya, Filipinler, Japonya ve Güney Afrika Cumhuriyeti'ndeki sıcak gelişmelere kamerası ile şahitlik etti. Suriye'de çektiği görüntü ile 2012 yılında Haber Kameramanları Derneği tarafından düzenlenen Zoom Ödülleri Yarışmasında birincilik kazandı. İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırılarında bir binanın yıkılma anını kaydetti. Mısır'da Rabiatül Adeviye'deki ilk katliamı görüntüleyen tek kameraman oldu. Yeşilyurt, evli ve bir çocuk babası.

Rauf Maltaş: 1985 yılında Malatya Akçadağ'da doğdu.

İlk ve orta okulu Malatya'da, liseyi Kayseri'de okudu. 2008 yılında Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünden mezun olduktan sonra dil eğitimi için bir süre Amerika'ya gitti. Daha sonra Konya'da yerel bir televizyonda gazetecilik mesleğine adım atan Maltaş, 2009 yılında Anadolu Ajansı Şanlıurfa Bürosu'nda göreve başladı. Maltaş, Suriye'deki iç savaş başta olmak üzere Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa ve Kilis sınırlarındaki gelişmeleri izledi. Özellikle terör örgütü DAEŞ'in Kobani'ye (Ayn el Arap) saldırısının ardından zaman zaman Kobani'ye giden Maltaş, Suriyeli Kürtlerin yaşadığı sıkıntıları yaptığı haberlerle dünya kamuoyuna aktardı. Maltaş, 6 aylık evli.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.