Terör saldırısı sonrası Mevlüt Çavuşoğlu ve Fuat Oktay Yeni Zelanda’ya gidiyor

Terör saldırısı sonrası Mevlüt Çavuşoğlu ve Fuat Oktay Yeni Zelanda’ya gidiyor

Yeni Zelanda’da yaşanan terör saldırısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Zelanda Devlet Başkanı Dame Patsy Reddy’i arayarak olayı lanetledi. Cumhurbaşkanı’nın talimatıyla Mevlüt Çavuşoğlu ve Fuat Oktay, Yeni Zelanda'ya gidecek.

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için çalışmalara devam eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim otobüsü içinde Yeni Zelanda Devlet Başkanı Dame Patsy Reddy’i arayarak ülkede yaşanan terör saldırısını lanetledi. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medya hesabından, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın telefonda Yeni Zelanda’da 2 camide 49 kişinin katledildiği, 48 kişinin de yaralandığı terör saldırısını tüm Müslümanlar adına lanetlediğini bildirdi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması: 

“Bu eylemi özellikle tüm Müslümanlar adına lanetliyorum. Bu vesileyle de sizlerin orada şu andan itibaren bu atılan adım ve maalesef bu teröristin arkasındaki örgütleri meydana çıkartmanızı da özellikle hem ülkeniz hem halkınız için önemli bir adım olarak görüyorum.

Teröristin açıkladığı manifesto içeriği itibariyle bu işin bireysel olarak yapılmış bir eylem olmadığını ortaya koymaktadır. Bunun arkasındaki terör gruplarının meydana çıkartılması da inanıyorum ki Yeni Zelanda’yı ciddi manada rahatlatacaktır. Ben Başkan Yardımcımı ve Dışişleri Bakanımı bir heyetle birlikte Yeni Zelanda’ya gönderiyorum. Onlarla birlikte yeni yol haritasını belirleme noktasında bir değerlendirme yaparsanız çok isabetli olacaktır. Özgürlükler ülkesi Yeni Zelanda’ya bir gölge düşürülmesini asla istemeyiz.”

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU VE FUAT OKTAY YENİ ZELANDA'YA GİDİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yeni Zelanda’ya gidecekler. 

OLAY

Yeni Zelanda’da iki ayrı camiye düzenlenen silahlı saldırıda 49 kişi hayatını kaybederken, 48 kişi de yaralandı. 

Kentin Hagley Park bölgesinde bulunan Al Noor Camisi’ne saldırganlar tarafından ateş açıldı. Saldırı sırasında camilerden birinde Cuma namazı için 200 kişinin bulunduğu öğrenildi. 

Wellington Büyükelçisi Ahmet Ergin’in yaptığı açıklamaya göre saldırıda hayatını kaybedenler arasında Türk olmadığı bildirildi. Mevlüt Çavuşoğlu, terör saldırısında 2 Türk’ün yaralandığını, sağlık durumlarının iyi olduğunu açıkladı. 

Saldırganlardan birinin 70 sayfalık bir manifesto yayınladığı ve burada Türkleri de hedef aldığı açıklandı. 

Saldırganın eylemi gerçekleştirirken müzik dinlediği ve sosyal medya hesabından canlı yayın yaptığı görüntüler de medyada yer aldı. 

Bangladeş Kriket Milli Takımı’nın sporcuları ve teknik heyeti Cuma namazı kılmak üzere saldırı yapılan camilerden birine geldiklerini, saldırıdan kıl payı kurtulduklarını açıkladı.

Olayla ilgili birçok ülkeden kınama mesajları yayımlandı.

BM'den yapılan açıklamada olayın, terörist, islamofobik ve ırkçı bir saldırı olduğu belirtildi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.