‘Terörist olmam’ deyip teslim oldu! Her şeyi tek tek anlattı

‘Terörist olmam’ deyip teslim oldu! Her şeyi tek tek anlattı

Terörist olmayı kabul etmeyen genç, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne sığındı her şeyi tek tek anlattı. İşte flaş haberin ayrıntıları;

PKK/PYD terör örgütü sivil halkı zorla silah altına almak için baskı yapmaya devam ediyor.  Terör örgütünün silah altına almasını kabul etmeyerek Türkiye'ye sığınan Suriyeli genç ise her şeyi anlattı.

Suriye'deki iç savaş ve bölgeye baskı uygulayan PYD/PKK'lı teröristlerin sivil halkı zorla silah altına almasını kabul etmeyerek Türkiye'ye sığınan Suriyeli  genç M.A, geride bıraktığı ailesinin can güvenliğinden endişe ediyor.

Lise son  sınıf öğrencisi M.A: - "Örgüte katılım için gençlere baskı kuruluyor. Bunu kabul  etmeyenleri hapse atıyor, işkence ediyor. Sivillere karşı ırk ayrımcılığı  yapıyorlar. Araplara ayrı gözle bakılıyor" "YPG şu an çok zor durumda.  Türkiye'nin Afrin'e yaptığı harekattan dolayı sıkışmış durumdalar. Bu nedenle  önlerine geleni kendi saflarına almaya çalışıyorlar" "Türkiye'den tek isteğim  ülkemin PYD/YPG/PKK'dan temizlenip güvenli bir hale gelmesi"

Ülkesindeki iç savaş ve bölgeye  baskı uygulayan PYD/PKK'lı teröristlerin sivilleri zorla saflarına katmasını  kabullenmeyerek bir süre önce Türkiye'ye sığınan Suriyeli genç M.A, geride  bıraktığı ailesinin can güvenliğinden endişe duyuyor.

Suriye'nin Haseke kentine bağlı bir köyde ailesiyle yaşayan lise son  sınıf öğrencisi 19 yaşındaki M.A, terör örgütü PYD/PKK'nın kendisini saflarına  katma isteğine direnerek ailesini geride bırakıp 10 gün önce Türkiye'ye geldi.

Samsun'daki akrabalarının yanına yerleşen M.A, AA muhabirine,  Haseke'nin PYD/YPG/PKK kontrolünde olduğunu belirtti.

"Örgüte katılım için gençlere baskı kuruluyor. Bunu kabul etmeyenleri  hapse atıyor, işkence ediyor. Sivillere karşı ırk ayrımcılığı yapıyorlar.  Araplara ayrı gözle bakılıyor." diyen M.A, örgütün sivil halka birçok yönüyle  zulmettiğini aktardı.

M.A. ekmek fırınlarını kontrol altında tutan teröristlerin son dönemde  fırınlardan çıkan ekmeğin sadece kendi yandaşlarına verilmesini sağladığını,  halkın çoğu zaman fırınlardan ekmek alamadan evlerine döndüğünü ifade etti.

Öğretmen olan anne ve babası ile 4 kardeşinin Haseke'de kaldığını ve  ailesinin can güvenliğinden endişe ettiğini vurgulayan M.A, YPG'li teröristlerin  halka kötü muamelede bulunduğunu, öğrencileri dahi saflarına katmaya çalıştığını  söyledi.

M.A, "YPG şu an çok zor durumda. Türkiye'nin Afrin'e yaptığı  harekattan dolayı sıkışmış durumdalar. Bu nedenle önlerine geleni kendi saflarına  almaya çalışıyorlar." diye konuştu.

HAYALİ DOKTOR OLMAKTI

Türkiye'nin Suriyelilere kucak açtığını, Türk insanının çok  yardımsever olduğunu anlatan M.A, şunları kaydetti:

"Ben lise son sınıf öğrencisiyim. Hayallerim vardı. Hedefim doktor  olmaktı. Ama şu an yaşadığım durum nedeniyle bu düşüncelerim silindi. Türkiye'den  tek isteğim ülkemin PYD/YPG/PKK'dan temizlenip güvenli bir hale gelmesi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.