Teröristbaşı Abdullah Öcalan'a af isteyen Merdan Yanardağ tutuklandı

Teröristbaşı Abdullah Öcalan'a af isteyen Merdan Yanardağ tutuklandı

'Terör örgütü propagandası yapma' ile 'suçu ve suçluyu övme' suçlarından hakkında soruşturma başlatılan Merdan Yanardağ tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı gazeteci Merdan Yanardağ hakkında 25 Haziran Pazar günü TELE1 kanalında teröristbaşı Abdullah Öcalan'ı öven açıklamaları nedeniyle "suçu ve suçluyu övme" ile "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından resen soruşturma başlattı.

 

ÇAĞLAYAN'A GETİRİLDİ


Yanardağ, dünkü canlı yayın sırasında kanala polisin geldiğini belirtti ve yayının ardından gözaltına alındı. Gece gözaltına kalan Merdan Yanardağ, savcılığa ifade vermek için Çağlayan Adliyesi'ne getirildi.


TUTUKLANDI

 

Sabah saatlerinde Çağlayan Adliyesi'nde savcı karşısına çıkan Merdan Yanardağ, tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Yanardağ tutuklandı.


NE OLMUŞTU?

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, bir televizyon kanalında silahlı terör örgütü PKK/KCK'nın sözde lideri Abdullah Öcalan hakkındaki açıklamaları gerekçesiyle, gazeteci Merdan Yanardağ'a 'suçu ve suçluyu övme' ve 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından re'sen soruşturma başlatılmıştı. Şüpheli Yanardağ, soruşturma çerçevesinde gözaltına alındı.

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.