Teröristbaşı Öcalan'ı Atatürk ile eş tutan sözde ilahiyatçı İhsan Eliaçık'ın Kur'an meali yasaklandı

Teröristbaşı Öcalan'ı Atatürk ile eş tutan sözde ilahiyatçı İhsan Eliaçık'ın Kur'an meali yasaklandı

Sözde ilahiyatçı yazar İhsan Eliaçık’ın Yaşayan Kur’an Türkçe Meal-Tefsir isimli çalışmasına basım yasağı ve toplatma kararı verildi.

Sözde ilahiyatçı yazar İhsan Eliaçık’ın “Yaşayan Kur’an Türkçe Meal-Tefsir” adlı kitabı için basım yasağı ve toplatma kararı verildi. Karara gerekçe olarak ise “İslam dininin temel nitelikleri açısından sakıncalı unsurlar içermesi” gösterildi.

 

TÜRKÜLÜ KADINLI CAMİ PROJESİ

 

Şu anki camileri ‘saltanat camii’ olarak nitelendiren Eliaçık, bu camilerde halkın sözünün geçmediğini ileri sürdü. Eliaçık, “Salatgah” cami projesini anlattı.

 

İşte Eliaçık’ın o sözleri;

 

‘Benim “Salatgah” projem var. Bu Diyanet, şu İstanbul’daki camilerden bir tanesini bana versin, 3 ay içerisinde salatgah neymiş, Pegamber’in mescidi nasıl olurmuş göstereceğim. 3 ay içerisinde o caminin adını değiştireceğiz, “Salatgah” koyacağız.

Cemevi ve cami karışımı bir yer olacak burası. Her şey olacak yani; şenlik de olacak, cıvıltı olacak, insan olacak, kadınlar olacak… Namaz da kılınacak, türkü de söylenecek… İmamlık ve müezzinlik kalkacak.’

 

ÖCALAN VE ATATÜRK’Ü EŞ TUTTU

 

Gezi olaylarında ön safta yer alan ve PKK propagandası yapma suçundan defalarca yargılanan Eliaçık, HDP’nin öz yönetim çağrısını sünnet olarak tanımlamasıyla da hafızalara kazınmıştı.

 

İhsan Eliaçık’ın Gezi olaylarını anlatırken kullandığı şu ifadeler de büyük tepki çekmişti:

 

“Bizim durduğumuz yerde mescit vardı. Biz oraya mescit açmıştık. Gelen giden namaz kılıyordu. Biz de flamalarla bayraklarla orada duruyorduk. Onun karşısında da HDP çevreleri, onlardan oluşan gençler vardı halay çekiyorlardı. Onun arka tarafında da ulusalcı gençler vardı. Birisi Atatürk bayrağı, diğeri Öcalan bayrağı ile zaman zaman görünüyorlardı. Bence bu utanılacak bir durum değil. Suçluluk hissedilecek bir durum da değil. Tam tersi övünülecek ve gurur duyulacak bir olaydır.”

 

‘TÜRKİYE KÜRDİSTAN’DA SAVAŞ SUÇU İŞLİYOR’

 

PKK’nın paralel Diyanet yapılanması DİAYDER konferanslarında sık sık boy gösteren Eliaçık, PKK eylemlerinin sözde dini fetvasını veren DİAYDER imamları arasında da yer alıyordu.

 

Eliaçık burada yaptığı konuşmada Türkiye’nin savaş suçu işlediğini iddia etmişti:

 

“Türkiye’de çok büyük suçlar işlendi. İnsanların cenazeleri ‘terörist’ diye arabaların arkasına bağlanarak sürüklendi. Kadınlar, çırılçıplak halde Varto’nun ortasında teşhir edildi. İşlenen bu suçlar, Cenevre Sözleşmesi’ne göre savaş suçudur” 


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.