Teröristle fotoğrafı çıkan HDP'li Semra Güzel hakkında TBMM Başkanı Şentop'tan çıkış! Gereği yapılmalıdır

Teröristle fotoğrafı çıkan HDP'li Semra Güzel hakkında TBMM Başkanı Şentop'tan çıkış! Gereği yapılmalıdır

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Koçero Meleti kod adlı terörist Volkan Bora ile fotoğrafı çıkan HDP'li Semra Güzel hakkında açıklamalarda bulundu.

29 Nisan 2017 tarihinde Adıyaman merkeze bağlı Akçalı kırsalında TSK'nın operasyonunda etkisiz hale getirilen 4 teröristten birisi olan Malatya nüfusuna kayıtlı Koçero Meleti kod adlı Volkan Bora'nın cep telefonu güvenlik güçleri tarafından incelendi.

 

TERÖRİSTİN TELEFONUNDAN FOTOĞRAFLARI ÇIKTI

 

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında incelenen cep telefonunda HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in, PKK'lı terörist Volkan Bora ile Kuzey Irak'taki bir örgüt kampında çekilen fotoğrafları görüldü. Ortaya çıkan kareler, sosyal medyada büyük tepki topladı.

 

j-002.jpg

 

"DOKUNULMAZLIĞININ KALDIRILMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

 

Söz konusu fotoğraflar hakkında konuşan TBMM Başkanı Şentop, "Şahsi kanaatim dokunulmazlığının kaldırılması gerektiğini düşünüyorum. Adı güzel vekilin dosyası var zaten. Bu dosyanın içinde belge var mı diye inceleniyor. İncelenmesi için gerekli talimatı verdim. Çok sayıda dosya var. Bu dosyalar içinde vahim iddiaları içeren dosyalar var. Örgüt üyeliğiyle ilgili adı geçen vekilin dosyası var. 2019 yılı Mart ayında hazırlanmış bir dosya. Bu dosyanın içinde belge var mı diye inceliyorlar. Meclis çatısı altında görev yapan kişilerin terörle aralarına mesafe koymaları gerekir bu yapılamadığı takdirde iç tüzüğün gereği yapılmalıdır" dedi.

 

jjjj.jpg

 

ÜNİVERSİTE YILLARINDA TANIŞMIŞLAR

 

Öldürülen terörist Volkan Bora'nın Harran Üniversitesi İletişim Fakültesi, HDP Milletvekili Semra Güzel'in ise Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni aynı dönemde okuduğu ve tanıştıkları biliniyor. Üniversiteyi bitirdikten sonra örgüte yakınlığı ile bilinen bir medya kuruluşunda muhabirlik yapan Volkan Bora'nın daha sonra örgüte katıldığı öğrenildi.

 

HAKKINDA FEZLEKE DÜZENLENDİ

 

Geçtiğimiz hafta Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından fezleke hazırlanan ve dokunulmazlıklarının kaldırılması için TBMM'ye gönderdiği 28 milletvekili arasında Semra Güzel de yer alıyor.

 

oooo.jpg

 

"SİYASİ OLARAK ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAMIZ GEREKİR"

 

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan'da çıkan görüntülerin ardından , meseleyi hem hukuki hem de siyasi boyutu ile ele aldı.

 

Özkan, hukuki olarak vekilin yasama dokunulmazlığı ile soruşturmadan kurtulabileceğini ifade etti, şunları söyledi:

 

Meselenin siyasi ve hukuki boyutu var. Hukuki boyutu ikiye ayrılıyor. Birincisi kapatma davası. Bu görüntüler de o davada değerlendirilecektir. Kişinin yasama dokunulmazlığı kapsamında bu görüntüleri değerlendirilir mi, açılacak bir terörle ilgili iddianame hazırlamak mümkün mü, yasama dokunulmazlığından yararlanabilir mi?

Bu meseleye bakacak olursak Anayasanın 81. maddesi yasama dokunulmazlığı ve kürsü dokunulmazlığından bahseder. Bir suç iddiasının terörle ilgili olsa bile kovuşturmanın başlayabilmesi için Cumhuriyete karşı işlenmiş bir suç olup olmadığı dikkate alınarak, bunların da soruşturılması milletvekili olmadan önce başlatılarak devam edilebilir. İlgili vekilin, milletvekili olmadan önce eğer terör ile ilgili suçtan dolayı bir soruşturma başlatılmamış ise bu görüntüler nedeniyle yasama dokunulmazlığından yararlanıyor olacak ve maalesef soruşturmaya devam edilemeyecek.

Özkan, terör örgütüne alenen destek veren vekilin siyasi olarak alınacak karar ile Meclis'ten gönderilebileceğini ifade etti.

 

Özkan, partilerin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

 

Siyasi olarak biz vekillerin ve parti gruplarının üzerine düşen bir vazife var. Böylesi Kürt vatandaşlarımıza ihanet eden, 85 milyon vatandaşımızın kardeşine ihanet eden terör örgütüne destek veren, fotoğraf veren ve terör örgütünü cesaretlendiren milletvekili görünümlü şahıs ile ilgili ne yapmak gerekiyorsa, bizim de onu yapmamız gerekir.

Biz diyoruz ki, terör örgütü ile aranıza mesafe koyun, meşru siyaset zeminine gelin. Terörü desteklemediğinizi ifade edin diyoruz. Bırakın aralarına çizgi çekmeyi sürekli terör örgütünü cesaretlendirecek bir yaklaşım içindeler.'


Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.