Teröristler batı ülkelerinden

Teröristler batı ülkelerinden

İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan, Niğde'deki saldırıyla ilgili açıklama geldi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Erzurum'da, gazetecilerin Niğde'nin Ulukışla ilçesindeki saldırıya ilişkin sorularını yanıtladı.


Ala, saldırıyı yapan teröristlerin, Hatay'dan kiralanmış ticari taksiyle olayı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Bakan Ala, "Yabancı uyruklu 2 kişi yaralı olarak yakalandı. Uyrukları batı ülkelerinden. Kendi ülkeleriyle teyit halindeyiz. Teyit ettikten sonra hangi ülke olduğunu açıklayacağız" şeklinde konuştu.

Ala, kaçan teröristin yakalanması için çalışmaların devam ettiğini vurgulayarak, "Kısa zamanda yakalanacağını ümit ediyoruz. Bizdeki bilgiler bundan ibaret. Tabii geride bıraktıkları çantalarda el bombası, mermi ve silahlar ele geçirildi. Daha detaylı bilgiyi, daha kesin sonuçları aldıktan sonra basın aracılığıyla paylaşacağız" diye konuştu.

"AVRUPA'DAN GELDİLER" 

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç da, "Avrupa'dan gelen teröristler yüreğimizi yaktı..." ifadesini kullandı.


İki teröristin tedavi gördüğü Devlet Hastanesi önünde bekleyen öfkeli kalabalığı sakinleştirmek için bir konuşma yapan Vali Kılıç, "Yurt dışından gelen bu teröristler benim polisimden ne istediler. Yüreğimiz yanıyor" dedi.

Kılıç, "Avrupa'dan gelen teröristler yüreğimizi yaktı. Biz o şehitlerimizin, o gazilerimizin bugüne kadar binlerce yıldır şehitlerimizin ayağındaki toz olamayız. Kıymetli arkadaşlar sizler mümtaz insanlarsınız. Vatan sevgisi, insan sevgisi, asker sevgisi, polis sevgisi içinde olan insanlarsınız" şeklinde konuştu.

"ASKERLERİMİZE YARDIM EDİN" 
 
Teröristlerin dün Türkiye girdiklerini ve bu eylemi yaptıklarını belirten Kılıç şöyle konuştu:

"Ülkenin bekası, milletin iyiliği için devlet bugün bütün unsurlarıyla görev başında. Şu anda dağda kaçan teröristi takip etmek için yoğun bir faaliyet var. Siz bize, askerimize yardım edin, destek olun ki buradaki askeri ve polisi o teröristi yakalamakta kullanalım. Siz bize yardım edin. O teröristi yakalamamıza yardım edin. Ben devletin valisiyim, sizinle konuşmaya geldim. Bırakın ki biz şu teröristi etkisiz hale getirelim" dedi.

ARAÇ 2 BİN 500 LİRAYA KİRALANMIŞ 
 
Bu arada teröristleri taşıyan taksi şoförünün ilk ifadesinde teröristleri tanımadığını ve 2 bin 500 lira karşılığında Hatay'dan İstanbul'a gitmek için anlaştıklarını söylediği öğrenildi.

Olay sonrasında gözaltına alınan taksi şoförünün sorgusunun sürdüğü belirtildi.

GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTERLER KULLANILIYOR 
 
Öte yandan havanın kararması nedeniyle kaçan teröristi yakalamak için bir süre ara verilen çalışmalara Adana'dan gece görüşlü helikopter gelmesiyle tekrar başlandığı ifade edildi.

Bölgede gece görüşlü helikopterle birlikte Kayseri, Adana ve Konya'dan gelen polis özel harekat ekipleriyle Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) timlerinin arama çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

Silahlı olduğu belirtilen teröristin yakalanması için yürütülen çalışmalarda bölgeyi bilen köylülerin de bilgisine başvurulduğu öğrenildi.

ŞEHİT EVİNDE YAS 
 
Saldırıda şehit olan polis memuru Adem Çoban'ın (42) Adana'nın Ceyhan ilçesindeki baba evi yasa büründü.

Şehit polis Çoban'ın ilçeye bağlı Dokuztekne köyünde yaşayan yakınları, acı haberi alınca büyük üzüntü yaşadı. Ağıtlar yakarak teröre lanet okuyan anne Zeynep Çoban, oğluyla önceki gün telefonla konuştuğunu belirtti.

Evli ve 3 çocuk babası olan Çoban'ın 14 yıllık polis memuru olduğu, 5 yıl önce Niğde'de göreve başladığı öğrenildi.

Çoban'ın cenazesinin yarın düzenlenecek törenin ardından Dokuztekne köyünde toprağa verileceği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.