Teröristlere destek veren ABD bakın neyden rahatsız?

Teröristlere destek veren ABD bakın neyden rahatsız?

Suriye’de ve Kuzey Irak’ta teröristlere destek veren, onları besleyen Amerika Birleşik Devleti ‘neyden’ rahatsız olduğunu açıkladı. İşte o skandal açıklama ve ayrıntılar;

PKK/YPG/PYD terör örgütlerine silah yardımında bulunan, terör gruplarının üyelerine askeri eğitim veren Amerika Birleşik Devleti’nden flaş bir açıklama geldi.

ABD Dışişleri Sözcüsü Nauert, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Taner Kılıç’ın tutuklanmasından son derece rahatsız olduklarını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Türk Hükümetini Olağanüstü Hal'i sonlandırmaya ve OHALkapsamında tutuklananları serbest bırakmaya çağırdı. Nauert'e, bu çağrının, "DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan ile alakalı olup olmadığı" soruldu. Nauert ise, Mehmet Arslan ve tutuklu oluşuyla ilgili bir bilgi sahibi olmadığını ve bu konuda yorum yapamayacağını söyledi.

TİLLERSON DA İFADE EDECEK

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın Türkiye’yi ziyaret planı hatırlatılan Nauert’e, ziyarette bu sıkıntıların gündeme getirilip getirilmeyeceği soruldu. Nauert, Dışişleri Bakanı Tillerson'un Türkiye'ye ziyaretine ilişkin henüz kesinleşmiş bir plan bulunmadığını belirterek, ziyaretin gerçekleşmesi halinde ABD'li bakanın endişeleri dile getireceğini kaydetti.

TAHLİYE EDİLİP YENİDEN TUTUKLANMIŞTI

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Taner Kılıç, Büyükada'da yapılan STK toplantısı nedeniyle açılan dava kapsamında tutuklu yargılandığı davada 31 Ocak'ta tahliye edilmişti. Savcılık yargılamayı yapan mahkemenin tahliye kararına, KHK ile yapılan düzenleme kapsamında üst mahkeme olan İstanbul 35 Ağır Ceza Mahkemesinde itiraz etmişti. Mahkemenin savcılığın talebi doğrultusunda verdiği kararla Kılıç, tahliye edildiği gün yeniden tutuklanmıştı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.