Teröristlerle poz veren Ferhat Berkpınar, HDP'den milletvekili aday adayı oldu

Teröristlerle poz veren Ferhat Berkpınar, HDP'den milletvekili aday adayı oldu

Ferhat Berkpınar'ın terör örgütü PKK'nın kamptaki fotoğrafları yayınlandı. Fotoğraflarla gündeme gelen Ferhat Berkpınar, HDP'den Adıyaman milletvekili aday adayı oldu.

PKK kampına giderek teröristlerle gülerek poz veren Ferhat Berkpınar, HDP’nin paravan partisi haline gelen Yeşil Sol Parti’den Adıyaman milletvekili aday adayı oldu.

HDP, Anayasa Mahkemesi’nde görülen kapatma davası sebebiyle 14 Mayıs Genel Seçimleri’ne Yeşil Sol Parti listelerinden girme kararı almıştı.

SuperHaber.com’un haberine göre Berkpınar, 2022 yılının Şubat ayında Diyarbakır İnsan Hakları Derneği’nde PKK terör örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınmıştı. Berkpınar’ın, PKK kamplarında HDP’li Semra Güzel’in etkisiz hale getirilen nişanlısı Volkan Bora ile de fotoğrafları bulunuyor.

Ferhat Berkpınar, Volkan Bora’nın etkisiz hale getirildiği operasyonda Bora ile aynı kaderi paylaşan PKK’lı Fırat Berkpınar’ın da ağabeyi.

SuperHaber Youtube kanalında Barış Özkan ile Ceyhun Bozkurt’un Haber Olsun programının 16 Haziran 2022 tarihli yayınında Ferhat Berkpınar’ın PKK kamplarındaki fotoğrafları yayınlanmıştı.

 

asaaaa-022.JPG

 

Ceyhun Bozkurt, Berkpınar ile ilgili şu sözleri söylemişti:

 

“Ferhat Berkpınar’ın nezdinde terör örgütünün sivil toplum adı altında faaliyet gösteren bir ayağı var. PKK başka güçlerin adına bu eylemleri gerçekleştiriyor. Örgüt hedefine giderken silahlı terörlü eylemlerinden oluşturduğu etkiyi legal görünümlü alan olarak oluşturmak istiyor. Sadece Türkiye değil, diğer bölgelerdeki alanları ‘partileştirdiler’. PKK’ya yakın STK’lar örgüte bağlı birer yapı olarak faaliyet gösteriyor. Güçlü meslek örgütlenmelerine sızmaya başladılar, sol görünümlü yapılar Türk sorunu yarattılar. TTB, Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ve barolara sızmaya başladılar. KCK hiyerarşisinde görevli Ferhat Berkpınar, Semra Güzel’in öldürülen nişanlısı Volkan Bora ile omuz omuz poz verdi. Ferhat Berkpınar’ın acaba hendek-barikat teröründe bir etkisi oldu mu? Başka faaliyetlerdeki etkisi araştırılmalı. Bu görüntüyü veren kişi insan hakları düşmanıdır, terör örgütünün propagandistidir. Kim bilir kimin kanı var o poz verdiği kalaşnikofta.”

Cumhurbaşkanı adayı çıkarmayarak Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verme kararı alan HDP'nin Gençlik Meclisi Sözcüsü Rohat Gövercin, skandal açıklamalarda bulundu.

HDP'li Gövercin, "Kürdistan’dan Karadeniz’e Ege’den İç Anadolu’ya öğrenciler özerk üniversitelerde kendi anadillerinde eğitim alacak. Kayyum politikalarına son vereceğiz. Sayın Öcalan'a uygulanan tecride son vereceğiz" dedi.

 

rtrt-001.JPG

 

KİRLİ SİCİLİ ORTAYA ÇIKTI

 

Altılı Masa'ya 7. üye olarak oturan HDP, terör operasyonlarının duracağını, Türkiye'nin Suriye ve Irak'ın kuzeyinden çekileceğini, din dersinin kaldırılacağını ve kayyum uygulamasına son verileceğini belirten skandal bir seçim bildirgesi açıklamıştı. Skandal bildiriyi kamuoyuyla paylaşan HDP Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar’ın kirli sicili ortaya çıktı. Ayrıca eşinin erkek kardeşinin İçişleri Bakanlığı terör arananlar portalında 'Kırmızı kategoride' arandığı tespit edildi.

HDP’li Sırrı Sakık, Kılıçdaroğlu’ndan kendilerine verilen sözleri kamuoyuna açıklamasını istedi: “Kapalı kapılar ardında söylenenlerin deklare edilmesi gerekir. Biz önümüzdeki dönem bir genel affı masaya yatıracağız. Öcalan dahil olmak üzere herkese özgürlük. Geri dönüş başlamalı cezaevinden, sürgünden… Cumhurbaşkanı yardımcılıkları, bakanlıkları, paylaşıyorlar. Ama bunu kimin sayesinde yapacaksınız, HDP’nin.”


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.