'TERS KÖŞE' SEMİH!

'TERS KÖŞE' SEMİH!

MHP’de Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın, ağır ve sert sözlerle eleştirdiği Deniz Bölükbaşı MHP’nin kurduğu “Anayasa Değişikliği Komisyonu”na dahil edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ukrayna gezisine de katılan Semih Yalçın’ın Bölükbaşı’na yönelik sözleri havada kaldı. Yalçın, daha önce de MHP Lideri Bahçeli tarafından birkaç kez boşa düşürülüp, “ters köşeye” yatırılmıştı.


BÖLÜKBAŞI, GENEL BAŞKAN DANIŞMANI OLARAK KONUŞMUŞTU


MHP’de kaset kumpasın ardından görevinden ayrılan eski genel başkan yardımcısı Deniz Bölükbaşı’nın, MHP Genel Başkan Danışmanı sıfatıyla Habertürk’te yayınlanan röportajında "Devlet Bey tercihimizin güçlendirilmiş, reforme edilmiş parlamenter sistem olduğunu” söylemişti. Röportajda İdam tartışmalarına da değinen Bölükbaşı, Başbakan Binali Yıldırım'a seslenerek "AKP 15 Temmuz darbecilerini kapsa­ması için geriye yürütme formülü bulacaksa bunun Öcalan’ı kapsamaması düşünüle­mez. Bu konuyu gündeme getiren Cumhurbaşkanı ve Başbakan­dır. Sayın Başbakan şimdi de 'Bu geriye yürümez' diyor. Peki, bunu bilmiyor muydun? Niye çıkıp ucuz halk dalkavukluğu yaptın?" sözlerini dile getirmişti.



SEMİH YALÇIN NELER SÖYLEMİŞTİ?


Bölükbaşı’nın Genel Başkan Danışmanı olarak verdiği demecini ise MHP Genel Başkan Yardımcısı oldukça sert ve ağır bir üslup ile eleştirmişti.Medya ve İletişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın Twitter mesajlarıyla Deniz Bölükbaşı'na “fırsatçı”, “yüzü kirlenmiş uyanık”, “pişkin”, “muhteris”, “yetkisiz” sözleriyle yüklenerek, “MHP Liderinin yaptığı açıklamaların, etkisiz ve yetkisiz kimselerin şerhine ve teviline ihtiyacı yoktur. Gerek görüldüğünde MHP Başkanlık Divanı, MYK Üyeleri ve Milletvekilleri parti disiplini içinde açıklamalarını yapmaktadır. O halde parti politikaları parti kurullarının görevleri hakkında söz söylemeye hakkı ve yüzü olmayanların konuşması büyük aymazlıktır” demişti.


SEMİH YALÇIN’IN SÖZLERİ HAVADA KALDI


Semih Yalçın’ın bu ağır ve sert eleştirilerinin ardından MHP içerisinde Deniz Bölükbaşı’nın açıklamalarına yönelik herhangi bir tepki ve değerlendirme gelmedi gibi; MHP Lideri Devlet Bahçeli; Bölükbaşı’nı MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak’tan oluşan “Anayasa Değişikliği Komisyonu”na dahil etti. Bu gelişme MHP içerisinde Bahçeli, Semih Yalçın’ı yine “ters köşeye” yatırdı yorumlarına neden oldu.


BAHÇELİ “ESKİ” EKİBİ Mİ TOPARLIYOR


MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ukrayna gezisine “Bakan” gibi katılması da MHP içerisinde farklı yorum ve sorulara neden olurken, günlük yürüyüşlerini “düzenli” olarak Mehmet Taytak ile yaptığı bilinen MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin “Cumhurbaşkanlığı Sistemi ve Anayasa Değişikliği” çalışmalarına Deniz Bölükbaşı’nı dahil etmesi,“Bahçeli eski ekibi ile çalışmak istiyor” değerlendirmelerine neden oluyor.


ÜLKE GÜNDEMİ BAŞKANLIK, KARAKAYA ANIZ PEŞİNDE


Türkiye’nin bir numaralı gündemini oluşturan “Cumhurbaşkanlığı Sistemi ve Anaya Değişikliği” konusunda büyük tartışmalar ve değerlendirmeler sürerken, diğer bir Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya’nın “Anızlarda İHA’ların kullanılması konusunda” büyük bir çaba içerisinde olması da MHP çevrelerinde dikkatlerden kaçmadı.


Hakan Sönmez            siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.