TESK uyardı: Plastik poşet düzenlemesi fırsatçılığa dönüşmesin

TESK uyardı: Plastik poşet düzenlemesi fırsatçılığa dönüşmesin

TESK Genel Başkanı Palandöken, alışverişlerde kese kağıdı ve bez poşet kullanma alışkanlığının tekrar kazandırılması gerektiğini bildirerek, "Çevre koruma tedbirleri, poşetten para kazanma fırsatına dönüşmemeli" dedi.

Palandöken, yazılı açıklamasında, marketlerde plastik poşetlerin ücret karşılığı satılması ile ilgili zorunluluğun 1 Ocak 2019’da başlayacak olmasına rağmen birçok marketin plastik poşetlerden ücret almaya başladığını vurguladı.

Plastik poşetlerin ücretli olması halinde poşet kullanımının mutlaka azalacağının altını çizen Palandöken, "Plastik poşetlerin doğada uzun yıllar kaldığını biliyoruz ve plastik atıkların azaltılması adına poşetlerin ücretli olmasını destekliyoruz. Çünkü, sağlıklı nesiller yetiştirmek için kullandıklarımıza dikkat etmeliyiz. Ancak çevre koruma tedbirleri, poşetten para kazanma fırsatçılığına dönüşmemeli” dedi.

Palandöken, alışverişlerde kese kağıdı ve bez poşet kullanma alışkanlığının tekrar kazandırılması için çeşitli kampanyalar düzenlenmesi gerektiğini ifade etti.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.