Tevfik Göksu'nun 'İBB'de partizan kadrolaşma var' iddiasına CHP'den yalanlama!

Tevfik Göksu'nun 'İBB'de partizan kadrolaşma var' iddiasına CHP'den yalanlama!

Katıldığı bir televizyon programında İBB'de 44 bin 995 kişinin işe alındığını söyleyen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'ya CHP'den yanıt geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, katıldığı bir Televizyon programında İBB'de çalışan 13 bin 312 kişinin işten çıkarıldığını ifade ederek "İsraf deniyor, İBB'de alınan eleman sayısı 44 bin 995. Büyükşehir Belediye Başkanı böyle bir israf var diyordu. Hepsi bilgi ve belgeli. Bu ne demek biliyor musunuz? Yılık İBB 5 milyar para harcadı demek. 500 kişinin çalışanın olduğu şirkete 4 bin kişi alınmış. 44 bin 995 kişiye maaş ödeyeceksiniz yıllık maliyetini en dip maliyetten hesapladım. 13 bin kişiyi de çıkarmışlar. Her şeyde partizanlık yapılıyor." dedi.

 

CHP'DEN YALANLAMA GELDİ

 

İBB Meclisi CHP Grup Başkan Vekili ve İBB Beylikdüzü Meclis Üyesi Doğan Subaşı sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı bir paylaşımla Göksu'nun iddialarını yalanladı.

Subaşı, Göksu'nun iddia ettiği gibi İBB'ye 44.995 kişinin değil, 19.752 kişinin işe alındığını ifade etti.

 

İşte Subaşı'nın açıklaması:

'Sayın Göksu İBB ile ilgili bilgi kaynaklarına bence güvenmemeli, çünkü dün ekranda gösterdiği rakamların tamamı YANLIŞ!

İBB ve iştiraklerinde son 27 ayda, toplam 44.995 kişi değil,  19.752 kişi işe girmiştir. Bunlara mevsimlik işçiler de dahildir.'

 

iii-006.JPG

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum