Tezkereye 'Hayır' diyen CHP'ye, YPG elebaşı Kobani'den güzelleme! 'Bize umut veriyorlar'

Tezkereye 'Hayır' diyen CHP'ye, YPG elebaşı Kobani'den güzelleme! 'Bize umut veriyorlar'

Terör örgütü YPG'nin elebaşlarından "Mazlum Kobani" kod adlı Ferhat Abdi Şahin, Suriye tezkeresine 'hayır' oyu kullanan CHP'ye davet gönderdi.

Terörle mücadele için Meclis'e sunulan Suriye tezkeresine 'hayır' oyu kullanan CHP'nin bu tavrı, PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG tarafından memnuniyetle karşılandı.

Terör örgütü elebaşlarından "Mazlum Kobani" kod adlı Ferhat Abdi Şahin de, konu hakkında röportaj verdi.

 

'TEZKERE KARARI UMUT VERİCİ'


Uluslararası güçlerin Suriye'ye yönelik bir operasyona karşı durmasının CHP'yi Suriye tezkeresine "hayır" deme konusunda cesaretlendirdiğini belirten Kobani, her halükarda bunun iyi bir sinyal ve önemli bir adım olduğunu belirterek, "CHP böyle bir şey yapıyorsa bu da Türkiye içerisindeki dengelerin değiştiğine işaret ediyor. Bu da umut verici." şeklinde konuştu.

 

CHP HEYETİNE DAVET


Terörist Kobani, "CHP'den bir heyet davet etmek ister misiniz buraya?" sorusuna da "Olabilir. Bence olumlu da olabilir." yanıtını verdi.

Kobani, tezkere ile ilgili konuşmasını sürdürerek "Suriye halkları, yönetimi ve uluslararası güçler bir mutabakata varırsa Türkiye çekilmek zorunda kalır. Türkiye'de Erdoğan iktidarı değişirse eğer bunun da mutlak katkısı olur." ifadelerini de kullandı.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.